Χανιά | Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κέρδισαν μία υποχώρηση από την κυβέρνηση, ο αγώνας όμως συνεχίζεται

χανιά-οι-ξενοδοχοϋπάλληλοι-κέρδισαν-1044017

Ικανοποιημένη δείχνει η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων από τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την επαναπρόσληψη των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ωστόσο, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα για να καλυφθούν οι απαιτήσεις πολλών εργαζομένων στον τουρισμό που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, στην παρούσα φάση, αλλά ακόμη περισσότερο τον χειμώνα που έρχεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

«Η τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη στήριξη της

απασχόλησης των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας που πλήττονται από τον COVΙD-19 μας δικαιώνει και μας ικανοποιεί επί της αρχής, αφού στην πρόταση που τεκμηριωμένα καταθέσαμε μετά από συνεχείς προσπάθειες με κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας όλων των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης και με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης ζητούσαμε την ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ για τις επιχειρήσεις που λόγω της πανδημίας πλήττονται και δεν θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με την εξαγγελία καλούνται πλέον όλες οι επιχειρήσεις – ξενοδοχεία να

αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη πραγματοποιώντας την διαδικασία επαναπρόσληψης.

Αφού διαβάσουμε και ερμηνεύσουμε τη συγκεκριμένη εξαγγελία θα δημοσιεύσουμε

ιδιαίτερο δελτίο τύπου με επεξηγήσεις.

Επίσης, προς αποφυγή παρερμηνειών θέλουμε να επαναλάβουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης οι δύο μήνες ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ αφορούν τους μήνες ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΪΟ 2020.

Τέλος, σας καλούμε στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10 Ιουνίου και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση των διεκδικήσεών μας. Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας, καθώς και λίστα προτεραιότητας»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook