Χανιά | Οι τουρίστες είναι πιο σημαντικοί – Δείτε τι λέει οδηγός ταξί σε επιβάτη που θέλει να πάει σπίτι του | Video

χανιά-οι-τουρίστες-είναι-πιο-σημαντικ-1501728

Ένας οδηγός ταξί στα Χανιά κι ένας επιβάτης συζητούν.

Μόνο που η συζήτηση δεν είναι η αναμενόμενη.

Απ’ ό,τι φαίνεται στο βίντεο του zarpanews.gr, ο οδηγός μοιάζει να προσπαθεί να εξηγήσει στον πελάτη, πως όταν στη ρεμίζα έχει τόσο πολλούς τουρίστες, το ταξί μάλλον δεν είναι η καλύτερη λύση για εκείνον.

Οδηγός: «Ρε συ, δουλεύω»

Επιβάτης: «Κι εγώ δεν δουλεύω δηλαδή; Δεν πρέπει να με πάτε σπίτι εμένα;»

Ο.: «Μωρέ πρέπει, αλλά…»

Ε.: «Αλλά τι;»

Ο.: «Αλλά όταν βλέπεις τουρίστες και είναι τουρίστες, τουρίστες, τουρίστες…»

Ε.: «Ναι αλλά κι εγώ πρέπει να πάω σπίτι, δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ, τι να κάνω κι εγω;»

Ο.: «Κι εγώ αυτό κάνω, δουλεύω από τις τρεις το μεσημέρι»

Ε.: «Και δεν μπορείτε να με εξυπηρετήσετε για δέκα λεπτά;»

Ο.: «Μα ξέρεις τώρα τι γίνεται;»

Ε.: «Θα ξανάρθετε εδώ πέρα, πάλι το ίδιο θα ‘ναι.»

Ακολουθεί και συνέχεια στη συζήτηση, αλλά δεν είναι σαφές τι εννοεί ο οδηγός, γιατί το βίντεο τελειώνει. Ξεκάθαρα όμως δεν χαίρεται και πολύ για τον πελάτη που του έτυχε.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει πως τα ταξί είναι υποχρεωμένα να αναλαμβάνουν οποιονδήποτε πελάτη εντός της περιοχής ευθύνης τους, εκτός και αν είναι σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια άλλων τοξικών ουσιών και χωρίς νηφάλιο συνοδό.

Δείτε τον διάλογο:

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Οι τουρίστες είναι πιο σημαντικοί – Δείτε τι λέει οδηγός ταξί σε επιβάτη που θέλει να πάει σπίτι του | Video

  1. «Ο τουρίστας δεν είναι απλός τουρίστας. Ο τουρίστας είναι αυτός που φέρνει χρήματα στην χώρα. Άρα πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία»
    – Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

  2. Προχθές Παρασκευή γυρω στις 3 το βραδυ παιρνω ταξί. Του λέω Χαλέπα και αρχίζει αυτή την μιρλα, την κακομοιριά και την αγένεια. Όταν βέβαια αρχισα να τον βρίζω και να του λέω ποσο ξεφτιλισμένοι είστε σαν επάγγελμα που προσκυνατε τα ευρώ με ποδια και βρίζετε εμάς τους ντόπιους που δουλευουμε και ζουμε εδώ πηγε να αλλάξει το τροπάριο. Στην ερώτηση το πολως θα λειτουργούσε η πολη με το δικό τους μυαλό, πχ. Στα καφέ και στα εστιατόριο να σερβριρουν μόνο σε τουρίστες έλεγε δεν είναι το ίδιο κτλ κτλ. Βάλτε μυαλο βλαχοταριφες! Σε αυτή την πολη ζείτε, κάποιοι απλά φιλοξενειστε και θα πρεπει να μάθετε να σεβεστε τους ντοπιους. Αυτους που σας ταΐζουν χειμώνα καλοκαίρι. Αυτους που σας σερβριρουν καφέ. Που σας νοικιάζουν ένα σπίτι.
    ΥΓ. Εννοείται πως υιοθετώ κι εγώ την ιδέα του βίντεο. Να γίνετε ρεζίλι στο πανελληνιο. Πόσο ξεφτίλες γίνεστε για μια διαφορά 5-6 ευρώ.

  3. Aρχηγε επιβατη …αυτοι σε λιγο θα κλαινε ως συνηθως!
    Εσυ ομως παλι θα δουλευεις…..οποτε αστους στη μοιρα τους , τους ταξιτζηδες .Εχεις δικιο. Αλλο ενα επαγγελμα που στο βωμο του τουρισμου ξεχναει πολλα!!

  4. ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓ. 1500 ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ ΠΛΑΤΕΙΑ 1866. ΚΑΜΜΙΑ 10ρια ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙ. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΜΠΑ ….ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΡΧΟΝΤΕ 2 ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑ@@@@@ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ . ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ….Η ΧΑΛΕΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ Η ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

  5. μια ζωή ταριφομ**νια, δεν πρόκειται να αλλάξετε. Ή που θα προσφέρετε άλλες ρινικές υπηρεσίες ή που θα τα τρώτε από όπου μπορείτε. Σιχάματα πια.

  6. ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ… ΕΙΠΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

  7. Καλα, καποια στιγμη θα ερθει και το Uber στην Κρητη… και τοτε να δεις τι ουρα θα κανουν οι ταξιτζιδες εξω απο τον ΟΑΕΔ.

  8. Όλοι πάμε για το μεροκάματο., δεν λέω. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε τους Χανιώτες λες και είναι αυτοί που σας εμποδίζουν να πλουτίσετε. Αύγουστος είναι και τελειώνει. Σε ένα μήνα η ουρά των ταξί που περιμένουν πελάτες θα αρχίζει απέναντι από την πόρτα του ΚΤΕΛ και θα είστε στη μίρλα και στην κακομοιριά. Οι ντόπιοι θα σας δώσουν μεροκάματο.
    Βέβαια δεν είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο! Να τα λέμε και αυτά.
    Αλλά αν σου κάτσει το «καλό» παιδί: Πάρε τον αριθμό του ταξί, κάνε παράπονα να γραφτεί στο βιβλίο συμβάντων στο Αστυνομικό Μέγαρο κ μετά μήνυση. Να μην ξαναδουλέψει ποτέ και να πληρώσει αποζημίωση.

  9. Πολλοί επαγγελματίες αγνοούν τους Έλληνες ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ. Που; Στην ΠΙΑΤΣΑ όπου όλοι περιμένουμε υπομονετικά στη σειρά μας. Να μιλήσουμε για την οικονομική επιβάρυνση; Κέντρο – Κάτω Σταλός από 10 ευρώ πέρυσι, 14 τουλάχιστον φέτος; Να μιλήσουμε και για κάποιους επιτήδειους που χρέωσαν τη διαδρομή Πλατεία 1866 – Κάτω Σταλός 20 ευρώ στη μία το μεσημέρι γιατί όπως ισχυρίστηκε είχαν ανέβει οι τιμές; Όταν ζήτησα απόδειξη, σηκώθηκε και έφυγε και επειδή έμεινα εμβρόντητη – για να μη πω την άλλη αγαπημένη λέξη των Ελλήνων – δεν πήρα τον αριθμό της πινακίδας του για να κάνω καταγγελία. Όχι ότι θα πετύχαινα κάτι αλλά … Για ποιες θυσίες μιλάμε ακριβώς; Προσωπικά σκέφτομαι και τους τουρίστες και τι μπορεί να χρεώνονται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook