Οι θέσεις του Βολουδάκη για τη δακοκτονία και το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

οι-θέσεις-του-βολουδάκη-για-τη-δακοκτο-1001094

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν σχετικές τροπολογίες, μεταξύ των οποίων και μια για την δακοκτονία (επίσπευση των διαγωνιστικών διαδικασιών).

Ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης μιλώντας για τη σημασία αυτής της μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι «αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση η δυνατότητα εισόδου ιδιωτών επενδυτών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η ρύθμιση αυτή θα επιτρέψει στους υγιείς συνεταιρισμούς να προσελκύσουν κεφάλαια για να αναπτυχθούν με όρους αγοράς. Η αντίδραση ορισμένων στο σημείο αυτό είναι ακατανόητη, καθώς το νομοσχέδιο δίνει αυτή τη δυνατότητα στους συνεταιρισμούς μόνο εφ’ όσον οι ίδιοι επιθυμούν να την αξιοποιήσουν».

Αναφερόμενος στη σειρά κατάταξης πιστωτών συνεταιρισμών ο κ. Βολουδάκης επεσήμανε ότι «μέχρι το 2016 πρώτοι στη σειρά για αποζημιώσεις από τους πλειστηριασμούς περιουσίας πτωχευμένων συνεταιρισμών, ήταν οι εργαζόμενοι. Επί ΣΥΡΙΖΑ όμως, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας άλλαξε: την πρώτη θέση στη σειρά την πήραν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων» δήλωσε ο Χανιώτης Βουλευτής, που έθεσε το θέμα ζητώντας τροποποίηση της σχετικής διάταξης, αναγνωρίζοντας όμως ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι αρμοδιότητας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας την τροπολογία για θέματα δακοκτονίας ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η τροπολογία που κατατέθηκε επιτρέπει την επίσπευση των διαδικασιών για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την δακοκτονία, και είναι προφανώς αναγκαία». Παράλληλα όμως συμπλήρωσε ότι «για να μην καθυστερήσει η δακοκτονία στην είναι απαραίτητη και επείγουσα η πρόσληψη τομεαρχών δακοκτονίας. Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη καθυστερήσει».

Επίσης, υπενθύμισε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη τη δέσμευσή του για επιπλέον 2 εκ ευρώ για την δακοκτονία στην Κρήτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook