Χανιά | Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά για το Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-οι-θέσεις-της-λαϊκής-συσπείρωση-990780

Τις θέσεις της για τα θέματα προς συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά δημοσιοποιεί με ανακοίνωση της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου.

Αναλυτικά:

Προς τον κ. Δήμαρχο Πλατανιά, Πρόεδρο  του Δ.Σ. και τους Δημοτικούς Συμβούλους

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά  τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης.

1.Παράλληλα συνεχίζεται η “πεπατημένη” (δια περιφοράς) όσον αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου παρά τις συνεχείς προτάσεις μας .

2.Ακόμα αναμένουμε την συζήτηση και λήψη απόφασης για τα μετρά ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής, που επίσης έχουμε καταθέσει .

Αναλυτικά, ξανατονίζουμε την ανάγκη:

  1. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 4 μήνες τουλάχιστον όλων όσων επλήγησαν από την πανδημία, ιδιαίτερα όσων είναι άνεργοι ή είναι στο ΚΕΑ και στις καταστάσεις της πρόνοιας..
  2. Καλούμε την Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑΒΑ να μην πάρουν αποφάσεις για διακοπή ύδρευσης ή άρδευσης σε κατοικίες ,φτωχές οικογένειες και στους μη έχοντες.
  3. Να προετοιμαστεί έγκαιρα η απολύμανση δημόσιων χώρων, πλατειών και κτηρίων (κάδων απορριμμάτων), αγροτικών ιατρείων  καθώς και σχέδιο σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία να σχεδιαστεί απολύμανση και μέτρα υγιεινής στις σχολικές μονάδες .
  4. Αναβάθμιση και στελέχωση των περιφερικών Αγροτικών Ιατρείων ( π.χ Κολυμβαρίου ,Ταυρωνιτη , Αλικιανου, Πλατανιά ,Βουκολιων).
  5. Για τους αυτοαπασχολουμενους που κλείσανε με απόφαση της κυβέρνησης,ζητάμε απαλλαγή για το επόμενο 6μηνο από τα δημοτικά τέλη καθώς και την απαλλαγή τους από το τέλος τραπεζοκαθισμάτων για όσο διάστημα είναι κλειστά τα αντίστοιχα μαγαζιά .
  6. Για τους υπόλοιπους μικρομεσαίους ΕΒΕ και ειδικά αυτούς που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 12χιλ ευρώ ζητάμε  την αναστολή των δημοτικών τελών  για το επόμενο τετράμηνο.
  7. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη , καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία για το διάστημα που θα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  8. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.
  9. Πλήρης απαλλαγή ή τουλάχιστον μεγάλη ελάφρυνση για δημοτικά τέλη και για εργαζομένους που έχασαν την δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβαση τους,επιστήμονες που παίρνουν τα 800 ΕΥΡΩ και έχουν εισόδημα μέχρι 12χιλιαδες ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου.
  10. Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook