Χανιά | Οι «Ακαπνίστας» έφεραν αποτσίγαρα στο Δημοτικό Συμβούλιο – Έχουμε κάνει δουλειά, λέει η δημοτική αρχή | Photos

χανιά-οι-ακαπνίστας-έφεραν-αποτσίγ-982941

Παρέμβαση για το τσιγάρο έκανε ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» των Χανίων, στη διάρκεια της συνεδρίασης του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου για το 2020 (δείτε ΕΔΩ), όπου μεταξύ άλλων έφεραν και περισσότερα από 6.000 αποτσίγαρα που μάζεψαν από τις δράσεις τους (δείτε εδώ).

Μέλη του Συλλόγου ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των αποτσίγαρων στον αστικό ιστό και να γίνει εγκατάσταση σταχτοδοχείων στα δημόσια σημεία και εμφανή. Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής ήταν να τοποθετηθεί και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος τόνισε ότι τα αιτήματα του Συλλόγου έχουν ληφθεί υπ’ όψιν και κάλεσε τους αρμόδιους αντιδημάρχους να τοποθετηθούν για τη δουλειά που έχει γίνει.

Ωστόσο, οι αντιδήμαρχοι δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συγκεκριμένη κίνηση, οι οποίοι τόνισαν ότι υπάρχει συστηματική επικοινωνία με τον σύλλογο και  χαρακτήρισαν τη σημερινή παρουσία τους ως «παράσταση».

Συγκεκριμένα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη είπε ότι έχει ξεκινήσει η σήμανση απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους ευθύνης της, όπως οι παιδικές χαρές, οι παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης κοκ.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης ανέφερε πως η υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την απαραίτητη περισυλλογή των αποτσιγάρων, ενώ οι υπηρεσίες έχουν παραγγείλει κάδους απορριμάτων με ενσωματωμένα σταχτοδοχεία για την πόλη.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Οι «Ακαπνίστας» έφεραν αποτσίγαρα στο Δημοτικό Συμβούλιο – Έχουμε κάνει δουλειά, λέει η δημοτική αρχή | Photos

  1. Μετά την αποχώρηση των Ακαπνίστας μέλη του δημοτικού συμβουλίου θεάθηκαν να καπνίζουν στο μπαλκόνι του δημαρείου, δίπλα στις μπαλκονόπορτες. Τασάκια δεν υπήρχαν και τα τσιγάρα τα έριχναν στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook