Χανιά | Οι ουρές και ο εκνευρισμός έφεραν ένταση: Επέμβαση της Αστυνομίας μετά από καβγά στην ΤΟΜΥ | Photo

Μεγάλες ουρές συνεχίζουν να δημιουργούνται καθημερινά στο προαύλιο της ΤΟΜΥ, στο παλιό νοσοκομείο στα Χανιά, με κόσμο να περιμένει να κάνει το τεστ, είτε rapid, είτε PCR.

Παρά το γεγονός ότι συνολικά στη χώρα τα κρούσματα τελευταία μειώνονται, στα Χανιά ο αριθμός παραμένει καθημερινά υψηλός και πάρα πολλοί πολίτες κατευθύνονται καθημερινά στην ΤΟΜΥ για τα τεστ.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας όμως, είναι εμφανής ο εκνευρισμός που είναι διάχυτος στην κοινωνία.

Έτσι, το πρωί της Παρασκευής, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ μέλους του προσωπικού της ΤΟΜΥ και ασφαλισμένου. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα και μάλιστα επαπειλήθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν.

Στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του zarpanews.gr. Εντέλει η κατάσταση εκτονώθηκε, χωρίς να κατατεθούν μηνύσεις.

Περιστατικά όπως αυτό, είναι ενδεικτικά της κόπωσης που έχει πλέον επέλθει από την πανδημία, τη διαχείρισή της και όλες τις προεκτάσεις της. Από τη μια οι πολίτες που πρέπει να κάνουν τεστ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, χάνοντας χρόνο και περιμένοντας σε ουρές. Από την άλλη, το προσωπικό που κάνει ασταμάτητα τεστ εδώ και δύο χρόνια και επωμίζεται όλο το βάρος.

Δεν είναι καθόλου σαφές, πόσο ακόμα θα αντέξει η κοινωνία αυτή την κατάσταση. Τα πρώτα καμπανάκια όμως έχουν αρχίσει να χτυπούν.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Περιστατικά όπως το προαναφερθέν, αποτελούν περιπτώσεις συμπεριφοράς που οδηγούν στη διαπίστωση ότι ένας ερευνητικά απροσδιόριστος και ασφαλώς, ανησυχητικός αριθμός Ελλήνων πολιτών, σχεδόν όλων των ηλικιών, δίνει καθημερινά και συχνά δείγματα έλλειψης παιδείας, η οποία αποτυπώνεται στη συμπεριφορά τους με χαρακτηριστικά γνωρίσματα την αγένεια, την έλλειψη σεβασμού κι αισθητικής, την ασυνέπεια, την ανευθυνότητα κ.ο.κ. Αυτά τα δείγματα συμπεριφοράς φανερώνουν παγιωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές, οι οποίες δύσκολα ανατρέπονται λόγω της ανοχής και της ατιμωρησίας. Όλα αυτά, πέραν των γνωρισμάτων της επικρατούσας κουλτούρας, οδηγούν σε μια απαισιόδοξη διαπίστωση ότι η λειτουργία και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, σε ζητήματα παιδείας και κοινωνικής συμπεριφοράς, δεν διαγράφεται ιδιαίτερα ευοίωνο.
    Σεβόμαστε και υποκλινόμαστε σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που από την αρχή της πανδημίας υπομένουν απαίδευτους Νεοέλληνες πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ