Χανιά | Οι κλέφτες δεν βρέθηκαν, τα τάμπλετ επιστράφηκαν!

χανιά-οι-κλέφτες-δεν-βρέθηκαν-τα-τάμπ-1230731

Απίθανη εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της κλοπής τάμπλετ από το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ (Δείτε ΕΔΩ), καθώς, όπως έκανε γνωστό το πρωί της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, μέρος των κλεμμένων… επιστράφηκε ξαφνικά στο σχολείο. Ο κ. Βαρδάκης μίλησε στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη για άλλα ζητήματα (Δείτε ΕΔΩ), αλλά η έκπληξη ήρθε όταν η κουβέντα έφτασε στην υπόθεση της κλοπής:

«Από τα τάμπλετ που είχαν κλέψει από το 3ο και 4ο Γυμνάσιο στον Κουμπέ, αυτή τη στιγμή λείπουν 13. Αλλά έχουν επιστραφεί 11 από τα 24 που είχαν κλαπεί. Οι κλέφτες δεν βρέθηκαν, αλλά τα τάμπλετ επιστράφηκαν

Όταν ρωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο, ο κ. Βαρδάκης εξήγησε:

«Κάποια στιγμή ο σεκιούριτι που είχε βάλει ο εργολάβος βρήκε τα τάμπλετ μέσα στο σχολείο και επικοινώνησε με τους διευθυντές του σχολείου. Ήρθε η αστυνομία, εμείς κάναμε διασταύρωση μέσω των σειριακών αριθμών και είναι πράγματι από εκείνα που είχαν κλαπεί.»

Κοινώς, τα τάμπλετ όπως έκαναν φτερά μια νύχτα, έτσι ξαναεμφανίστηκαν μια άλλη νύχτα. Πράγμα που γεννάει το ερώτημα, ποιοι μπορεί να είναι οι τόσο… φιλότιμοι κλέφτες και τί προκάλεσε τέτοια… ευαισθησία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι αν δεν βρεθούν και τα υπόλοιπα τάμπλετ, θα κληθεί να τα πληρώσει ο εργολάβος, καθώς η ασφάλεια των σχολείων την περίοδο των εργασιών ήταν δική του ευθύνη:

«Ευελπιστούμε να βρεθούν και τα υπόλοιπα, αλλιώς είμαστε σε επικοινωνία με τον εργολάβο για να αποκαταστήσει τη φθορά που υπέστη το σχολείο. Το ζητούμενο είναι να λυθεί το θέμα γιατί είναι ένα μέσο που ήταν απαραίτητο στα παιδιά.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook