Χανιά | Οι ιδιοκτήτες κυλικείων ζητούν την ένταξη τους στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5

χανιά-οι-ιδιοκτήτες-κυλικείων-ζητούν-1095834

Την ένταξη τους στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 όλων των σχολικών κυλικείων ζητάει με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς ο Σύλλογος Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων νομού Χανίων – Ρεθύμνου.

Η επιστολή:

ΠΡΟΣ:   Πρόεδρο της Κυβερνήσεως   Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό  Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

ΚΟΙΝ.:  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη

Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων  Νικόλαο Παπαθανάση

Βουλευτές Κρήτης

ΘΕΜΑ: Στήριξη κλάδου σχολικών κυλικείων

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Τα σχολικά κυλικεία παραμένουν κλειστά από τις 10 Μαρτίου 2020, με ένα μικρό διάστημα λειτουργίας 20-25 εργάσιμων ημερών έως και σήμερα. Αλλά ακόμη και στο μικρό αυτό διάστημα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων στα σχολικά κυλικεία δεν εργάστηκε λόγω καταλήψεων από τους μαθητές.

Πρόκειται για έναν επαγγελματικό κλάδο με χαμηλά εισοδήματα που απασχολεί περίπου 10.000 αυτοαπασχολούμενους κι εργαζόμενους.

Δυστυχώς, οι οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση δεν κάλυψαν τον κλάδο αφού τόσο από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 όσο και από την 5 απεντάχθηκε μεγάλο μέρος των συναδέλφων. Τίθεται λοιπόν, καθαρά θέμα επιβίωσης των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Σαφώς, παρόμοια προβλήματα προέκυψαν και σε άλλους κλάδους με την εξαίρεση κάποιων επαγγελματιών από τις οικονομικές ενισχύσεις ή τη λήψη ιδιαίτερα μικρών χρηματικών ποσών με αποτέλεσμα το επερχόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Στην περίπτωση όμως των αυτοαπασχολούμενων στα σχολικά κυλικεία η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί κάνουμε δραματική έκκληση όπως ενισχύσετε άμεσα και εντάξετε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 όλα τα Σχολικά Κυλικεία ώστε να αποφύγουμε τις δραματικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο κλάδο που όλοι βλέπουμε να πλησιάζουν.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook