Χανιά | Οι γονείς στα σχολεία της ΑΒΕΑ ευχαριστούν για τη λύση του προβλήματος με τον δρόμο

Ευχαριστήριο μήνυμα μετά τη λύση του προβλήματος με τη χρήση του δρόμου στο σχολικό συγκρότημα της ΑΒΕΑ, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Χανίων:

“Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία, και δεν την έγραψαν μόνο παιδιά!

Το 2014 καθηγητές & μαθητές του σχολικού συγκροτήματος της ΑΒΕΑ από κοινού ξεκίνησαν να διατυπώνουν κάθε νόμιμη διαμαρτυρία, και να απαιτούν ουσιαστικά το αυτονόητο, ήτοι την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στην εν λόγω θέση, ώστε με κάθε νόμιμο τρόπο, η κύρια χρήση του δρόμου να αποδοθεί στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος. Έτσι στη θητεία τους οι Σύλλογοι μας ανέλαβαν και αυτοί με την σειρά τους από κοινού με καθηγητές & μαθητές, με κάθε νόμιμο και λογικό τρόπο να προσπαθήσουν να βοηθήσουν στη επίλυση αυτού του προβλήματος.

Μετά από συναντήσεις – συζητήσεις με τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, έγινε πλήρως κατανοητό, και αμοιβαία συμφωνήσαμε ότι δεν μπορεί σε μήκος 30 μ. των οδών Καψωμένου – Τσιγκουνάκη, με πλάτος 3,20 μ.( σύμφωνα με τον νέο κυκλοφοριακό σχεδιασμό της περιοχής) να συνυπάρχουν και να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα το σχολικό συγκρότημα μας από κοινού με τα οχήματα των τριών πολυώροφων κτιρίων, (2 ξενοδοχεία 5*, καταστήματα, & διαμερίσματα), χωρίς τον άμεσο κίνδυνο των μαθητών, αλλά και να διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης τους.

Έτσι την Τρίτη 08-06-2021, ο Κος Δήμαρχος στην αυλή του 1ου Λυκείου, μας ανακοίνωσε, ότι μετά από συνεννόηση με τους επιχειρηματίες που επενδύουν στα εν λόγω τρία οικόπεδα, συμφώνησαν ότι δεν θα έχουν είσοδο-έξοδο των χώρων στάθμευσης τους από τον δρόμο του σχολείου μας, αλλά τα 2 ξενοδοχεία 5* θα εξυπηρετούνται από την οδό Πατριάρχου Αθανασίου, ενώ το τρίτο αυτό των καταστημάτων και των διαμερισμάτων από την Πατριάρχου Ιωαννικείου !!!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δήμαρχο, που έδειξε να κατανοεί την σοβαρότητα των προβλημάτων που θα προέκυπταν, και προσπάθησε να δώσει τέλος σε λάθη των προηγούμενων δημοτικών αρχών, από το 1993 που έγινε η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στην εν λόγω θέση, μέχρι σήμερα.

Ευχαριστούμε τους επενδυτές στα 3 αυτά οικόπεδα, οι οποίοι αποδεικνύουν έτσι έμπρακτα, ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε οικονομική ανάπτυξη και επένδυση σ ένα τόπο δεν μπορεί να έχει απέναντί της την τοπική κοινωνία.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές, που με τον ιδιαίτερο διακριτικό τρόπο τους ήταν πάντα δίπλα μας, και σύμφωνα με την πολύχρονη εμπειρία τους στο χώρο, μας έδιδαν τις δικές τους απόψεις και συμβουλές, Ευχαριστούμε επίσης την ΕΛΜΕ, για την συμπαράστασή της στον αγώνα μας

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας, που πράγματι αυτή την φορά μας δίδαξαν αυτοί, πως με όπλο την φαντασία, τον πολιτισμό και τον διάλογο μπορείς να κερδίσεις δύσκολες μάχες …
Είμαστε αισιόδοξοι, ότι οι προφορικές υποσχέσεις που εισπράξαμε, θα έχουν άμεσα συνέχεια, μέχρι την πλήρη νομική τακτοποίηση τους, ώστε στο διηνεκές να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα . Εμείς σαν σύλλογοι δεν εφησυχάζουμε, και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ενδελεχώς το θέμα,! Για να μην γίνουν τα ἔπεα, πτερόεντα…

Με εκτίμηση

Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου & 1 Λυκείου Χανίων”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ