Χανιά | «Οι φασίστες στη φυλακή, όχι στις ρατσιστικές επιθέσεις!» – Συγκέντρωση για τη δίκη στο εφετείο της Χρυσής Αυγής

χανιά-οι-φασίστες-στη-φυλακή-όχι-στι-1464498

Στις 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια μάχη που αφορά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020.

Η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει τα εξής:

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Ο φασισμός ως μακρύ χέρι του συστήματος θα εμφανίζεται και θα δρα όταν χρειάζεται, χτυπώντας τους αγώνες και αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα τη νεολαία και τους εργαζόμενους πουλώντας εθνικισμό και ρατσισμό. Διαίρει και βασίλευε για τους φτωχούς, ώστε να είναι πιο ευάλωτοι και φοβισμένοι στον κοινωνικό μεσαίωνα που ζουν. Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο. Τους ανοίγει το δρόμο η κυβέρνηση, που στριμωγμένη από την αγανάκτηση και την οργή για την ακρίβεια, την πανδημία και την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Με την αποφασιστική μας παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα.

Στις 15 Ιούνη καλούν σε αντιφασιστική απεργία στην Αθήνα και πορεία προς το Εφετείο η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις. Το ίδιο θα γίνει και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στις αντιφασιστικές δράσεις για μια ακόμα φορά και καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους την Τετάρτη 15/6, στις 12:30μμ, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μαζί με το ΣΕΠΕ Χανίων, σωματεία και αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές οργανώσεις της πόλης!

  • Να μην επιτρέψουμε καμιά υπονόμευση της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης της Χ.Α.
  • Να απαιτήσουμε ν’ αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση.
  • Να μην επιτρέψουμε νέα εμφάνιση των φασιστών.
  • Να φωνάξουμε: Ποτέ ξανά φασισμός!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook