Χανιά | Οι ευθύνες για τις καταστροφές στο δήμο Πλατανιά

χανιά-οι-ευθύνες-για-τις-καταστροφές-σ-820278

Για την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, και για αποσπασματικές παρεμβάσεις με κύριο χαρακτηριστικό την κατάτμηση των έργων στο δήμο Πλατανιά, με αφορμή τις καταστροφές από την κακοκαιρία του περασμένου Φεβρουαρίου, κάνει λόγο με παρέμβαση του ο κ. Γιώργος Μαυρογενάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μανώλη Ντουντουλάκη, της Εκλογικής Περιφέρειας Μουσούρων.

Η παρέμβαση του κ. Μαυρογεννάκη:

«Είναι πλέον η ώρα που θα πρέπει ο Δημότης να μάθει την αλήθεια και για τις καταστροφές στο Δήμο Πλατανιά. Όντως τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία και πρωτοφανή, όμως η προετοιμασία ήταν απολύτως ανύπαρκτη.

Συγκεκριμένα στα εννέα (9) χρόνια διοίκησης του Δήμου από την παρούσα αρχή:

–           Δεν  υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

–           Αποσπασματικές μόνο παρεμβάσεις πραγματοποιούνταν με κύριο χαρακτηριστικό την κατάτμηση των έργων, με σκοπό να δοθούν με απευθείας αναθέσεις χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό.

–           Ο Αντιδήμαρχος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα, εστίαζε –σε γνώση του Δημάρχου ασφαλώς– μόνο στην περιοχή του, αλλά το δραματικό είναι ότι και εκεί το αποτέλεσμα και οι καταστροφές έδειξαν ξεκάθαρα, ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

–           Οι αναγκαίες συντηρήσεις ποτέ δεν έγιναν συστηματικά, με αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκείς και ανολοκλήρωτες.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι:

–           Από την πρώτη ημέρα, θα εκπονηθεί σε συνεργασία με τους σχετικούς επιστημονικούς φορείς συγκεκριμένο σχέδιο, σε όλη την έκταση του Δήμου, που θα αφορά αντιπλημμυρικά έργα, πολιτική προστασία και πρόβλεψη για τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

–           Αντί για αποσπασματικά, προβληματικά έργα με απευθείας αναθέσεις, θα γίνουν ανοιχτοί διαφανείς διαγωνισμοί που θα λαμβάνουν συνολικά τα δεδομένα της περιοχής υπόψη τους, σε όφελος όλων των Δημοτών.

–           Οι Δημότες θα έχουν αναλυτική γνώση των έργων που θα γίνονται στο Δήμο και θα έχουν φωνή, ώστε να γίνεται πραγματική διαβούλευση ουσίας με ευρεία κοινωνική συμμετοχή, για να βρεθούν σε κάθε περίπτωση οι βέλτιστες λύσεις.

Μόνο με συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετωπίζονται τα μεγάλα προβλήματα και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα στο Δήμο μας, δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν και κυρίως στον νυν Δήμαρχο, για δικαιολογίες, καθώς είχε εννέα χρόνια στη διάθεσή του, να υλοποιήσει έργο, το οποίο οι Δημότες μας ποτέ δεν είδαν.

Με αίσθημα ευθύνης ο Δήμος Πλατανιά αλλάζει σελίδα και επιτέλους προχωρεί και πρωτοπορεί έχοντας στο πλευρό του όλους τους Δημότες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο.

Προχωράμε μαζί και αλλάζουμε τον Δήμο!

ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΛ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ»

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Οι ευθύνες για τις καταστροφές στο δήμο Πλατανιά

  1. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ. ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ…….ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook