Χανιά | Οι εθελοντές έκαναν πάλι το θαύμα τους και καθάρισαν την Άπτερα | Photos

χανιά-οι-εθελοντές-έκαναν-πάλι-το-θαύμ-915868

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες πολιτών και εθελοντικών ομάδων που καταφέρνουν να αλλάξουν εικόνα τόσο σε παραλίες, όσο και σε ολόκληρα χωριά των Χανίων.

Ο λόγος για την πρωτοβουλία Environman, στην οποία έδωσαν το «παρών» οι Green Team Εθελοντές ΔΕΔΙΣΑ, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος «Τα Άπτερα» και άλλοι μεμονωμένοι εθελοντές που γύρισαν το χωριό της Απτέρας καθαρίζοντάς το από τα απορρίμματα που ασυνείδητοι είχαν πετάξει, θέτοντας σε κίνδυνο πυρκαγιάς την περιοχή, αλλά και καταστρέφοντας την αισθητική του χωριού.

Άτομα ηλικίας από τριών μέχρι εξήντα τριών ετών συνέβαλαν στην ενέργεια που ξεκίνησαν  η Εμμανουέλα και ο Ρομπέρτο (Ιταλοί που μένουν στα Απτερα) δύο εβδομάδες πριν.

Όπως σχολιάζουν σοφά οι εθελοντές, «όταν δούμε τα παιδιά μας να καθαρίζουν τα σκουπίδια που πετάμε από το παράθυρό του αυτοκινήτου μας τότε θα σταματήσουμε αυτό το κακό συνήθειο.» ενώ το σλόγκαν τους είναι «η αλλαγή έρχεται από εμάς!».Συνολικά οι εθελοντές μάζεψαν από 12 σακούλες εχθές συν άλλες 10 από τις άλλες 2 δράσεις που είχαν με το ζευγάρι τους Ιταλούς και μια κοπέλα από το χωριό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook