Χανιά | Οι εργαζόμενοι δίπλα σε γιατρούς και νοσηλευτές στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό | Photos

χανιά-οι-εργαζόμενοι-δίπλα-σε-γιατρού-1024155

Την στήριξη τους σε γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν το μεγάλο αγώνα ενάντια στον κορονοιο, εξέφρασαν σήμερα σωματεία εργαζομένων και φορείς των Χανίων, πραγματοποιώντας συμβολική κινητοποίηση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου Χανίων.

Όπως είπε από την πλευρά των γιατρών του νοσοκομείου η κα Κατερίνα Μανιμανάκη έπρεπε να εμφανιστεί μια πανδημία για να αναδείξει τα προβλήματα του ΕΣΥ για τα οποία παλεύουμε τόσα χρόνια, ζητώντας μόνιμο προσωπικό, προσλήψεις, αυξήσεις στα κρεβάτια των ΜΕΘ και ζητώντας το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί τώρα για το λόγο αυτό να μονιμοποιηθεί.

Η κα Μανιμανάκη είπε πως και το νοσοκομείο Χανίων είναι υποστελεχωμένο με ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικο προσωπικό.

Τέλος η κα Μανιμανάκη αφού ευχαρίστησε τα σωματεία και τον κόσμο που ήρθε για να συμπαρασταθεί,  ευχήθηκε τα Χανιά να παραμείνουν χωρίς κρούσμα κορονοϊόύ, σημειώνοντας πως οι γιατροί είναι δίπλα στον κόσμο, τονίζοντας πως το νοσοκομείο έχει προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει ότι συμβεί.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ Βαρδής Γεωργακάκης, αφού ευχαρίστησε τα σωματεία, είπε πως αυτό που ζητάμε από τους Χανιώτες είναι να παραμείνουν στο σπίτι.

Στις ανακοινώσεις τους τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων Ποτών, Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση, Επισιτισμού και Οικοδόμων, Σύλλογος Γυναικών, σημειώνουν πως «στόχος της κινητοποίησης είναι να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών, που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού, με περιορισμένα μέσα και προσωπικό, εξαιτίας της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Επίσης η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωση της τονίζει μεταξύ άλλων πως «διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Επίσης σε ανακοίνωσης της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση γιατρών Χανίων αναφέρει πως «σκοπός είναι να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ σήμερα Τρίτη 7 Απρίλη , σπάμε τη σιωπή μας και διεκδικούμε κάλυψη όλων των αναγκών στην υγεία .

Έχουμε απέναντι όχι μόνο τον αόρατο εχθρό, τον κορονοϊο, αλλά και τον ορατό, αυτόν που ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Δεν κλείνουμε τα μάτια στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που αντιμετώπισαν την υγεία σαν εμπόρευμα στη λογική κόστους -κέρδους.

Αναλαμβάνουμε την «ατομική ευθύνη» να απαιτήσουμε εκτός από τα αυτονόητα:

Μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα στη μάχη με την πανδημία, αλλά και αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας για όλο το λαό.»

Τέλος σε ανακοίνωση της η Ταξική Πορεία αναφέρει μεταξύ άλλων πως « κατάσταση στα νοσοκομεία (παρ’ όλα τα χειροκροτήματα, την υποκριτική «αναγνώριση» της προσφοράς μας από την κυβέρνηση, αλλά και την ουσιαστική αναγνώριση από το λαό) πάει από το κακό στο χειρότερο.

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Οι εργαζόμενοι δίπλα σε γιατρούς και νοσηλευτές στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook