Χανιά | Οι δηλώσεις του Γεώργιου Πιαγκαλάκη για τον ΒΟΑΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

χανιά-οι-δηλώσεις-του-γεώργιου-πιαγκα-1333018

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ανυπότακτης Κρήτης» Πιαγκαλάκης Γεώργιος μίλησε για τις μελέτες των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΒΟΑΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κατασκευή του ΒΟΑΚ ως επεισόδιο «αμαρτωλής» ιστορίας στην κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων για την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Πολλά λέχθηκαν σήμερα περί ιστορικότητα της μέρας. Η αλήθεια είναι πως επτά μήνες μετά την παρουσίαση της νέας χάραξης από τον πρωθυπουργό το λες και… επιτυχία να διατυπώνει γνώμη το περιφερειακό συμβούλιο εκ των υστέρων. Και μάλιστα μόνο επί τεχνικών θεμάτων.

Για τον τρόπο χρηματοδότησης, για την επιβολή διοδίων, η παρουσίαση της ΜΠΕ ήταν αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ο ΒΟΑΚ, ο τρόπος χρηματοδότησης και κατασκευής του αποτελούν ένα ακόμα επεισόδιο της «αμαρτωλής» ιστορίας της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων στη Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Ιστορίας που περιλαμβάνει σκανδαλώδεις ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κατασκευαστικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα να εισπράττει τεράστια κέρδη από διόδια, από αποζημιώσεις, από την ιδιωτικοποίηση τελικά των αυτοκινητοδρόμων.

Και όλα αυτά στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Η χάραξη παρουσιάζεται σαν κάτι τετελεσμένο και η παρουσίαση των διαφωνιών και των ενστάσεων μάλλον για τα μάτια του κόσμου γίνεται σαν επίφαση δημοκρατίας.

Η ανάγκη που έχει ο τόπος για ένα δημόσιο ασφαλή αυτοκινητόδρομο για όλο τον λαό σίγουρα δεν ικανοποιείται από τις κατευθύνσεις που δίνουν η Κυβέρνηση της ΝΔ (και παλαιότερα του ΣΥΡΙΖΑ) και αποδέχεται η Περιφέρεια.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook