Χανιά | Οι Αποκορωνιώτες μαζεύουν υπογραφές ζητώντας ποιοτικό πόσιμο νερό

χανιά-οι-αποκορωνιώτες-μαζεύουν-υπογ-990141

Η διαρκής χαμηλή ποιότητα του πόσιμου νερού, η απουσία ελέγχου της ποιότητας αυτού, ο ελλιπής καθαρισμός των δεξαμενών, το απαρχαιωμένο δίκτυο από το οποίο υδροδοτούνται τα χωριά στον Αποκόρωνα αλλά και ο έλεγχος των αδειών χρήσης του νερού από τον Ο.Α.Κ. ώθησε μια ομάδα Αποκορωνιωτών στη δημιουργία της ανοιχτής συνέλευσης για τα νερά (Κάινα 11 Οκτωβρίου).

Αναλυτικά το κάλεσμά τους:

«Είμαστε ανοιχτή ομάδα, λαμβάνουμε αποφάσεις με τη διαδικασία της συνέλευσης -αφήνοντας στην άκρη την αρχή της ιεραρχίας και τη συνήθεια της ανάθεσης- αναλαμβάνουμε δράση για τη βελτίωση του πόσιμου και αρδευτικού νερού στον Αποκόρωνα. Αποκτούμε γνώση σχετικά με τις νομοθεσίες περί νερού, συζητάμε, δρούμε (καθαρισμός πηγών Αρμένων από μπάζα), πιέζουμε για καθαρό, προσβάσιμο για όλους, δημόσιο νερό.

Οι στόχοι της ομάδας στο αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει πίεση προς το δήμο Αποκορώνου για:

Διενέργεια (και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων) μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων για το πόσιμο νερό στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα(όπως ορίζεται από το νόμο)

Συστηματικό καθαρισμό των πηγών, δεξαμενών και αντλιοστασίων στην περιοχή του Αποκόρωνα όπως και εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης με πολλές διαρροές και αμιαντοσωλήνες.

Οι άδειες χρήσης τις οποίες κατέχει η Ο.Α.Κ. Α.Ε να περάσουν στο δήμο Αποκορώνου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί -όσο το δυνατόν περισσότερο- ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίζουμε σαν αρχικό μέτρο πίεσης τη συλλογή υπογραφών από την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα και καλούμε όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν σε αυτή.

Καλούμε επίσης όλους τους συντοπίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στην ανοικτή συνέλευση για τα νερά στον Αποκόρωνα έτσι ώστε η φωνή μας να δυναμώσει και να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από:

ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

– Facebook: Περί Υδάτων – Ανοικτή Συνέλευση για τα Νερά στον Αποκόρωνα (@giatanera)

– Gmail: [email protected]

– Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSem73_p9-d-gfR2MV5lTj9V6zsY_8XLiOQbP2X_37wlXx_b-

g/viewform»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook