Χανιά – Πανελλήνιες: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός των θεμάτων από το Φροντιστήριο Μεθοδικό – Ικανοποίηση για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας | Video+Photos

χανιά-πανελλήνιες-οι-απαντήσεις-και-1704472

Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων μπήκαν σήμερα οι μαθητές των γενικών λυκείων των Χανίων και ολόκληρης της χώρας, με το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα να είναι αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Μαθητές και καθηγητές εξέφρασαν την  ικανοποίησή τους για την βατότητα των θεμάτων φέτος, χαρακτηρίζοντάς τα αναμενόμενα.

Το θέμα στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές ήταν ο φεμινισμός και η βία κατά των γυναικών. Οι μαθητές έκαναν λόγο για ένα θέμα αναμενόμενο αλλά και ταυτόχρονα επίκαιρο. Όσο για τα ερωτήματα, αυτά δεν έκρυβαν παγίδες και ήταν σαφή.

Η καθηγήτρια, φιλόλογος του Φροντιστηρίου, Φανή Τζορμπατζάκη ανέφερε πως «τα θέματα ήταν κατανοητά και εύληπτα και ανταποκρίνονται στην σύγχρονη εποχή, λόγω και των πολλών γυναικοκτονιών και λόγω πολλών διακρίσεων εις βάρος της γυναίκας. Απαιτούσε από τους μαθητές να είναι καλοί αναγνώστες, κινητοποιούσε την σκέψη τους, τον προβληματισμό τους».

Από την πλευρά τους οι μαθητές σχολίασαν πως τα θέματα ήταν βατά, λέγοντας πως το θέμα δεν αποτέλεσε έκπληξη και ήταν καλύτερα σε σχέση με τα περσινά:

Ο Χασάν αλ Χασάν δήλωσε αισιόδοξος για το γραπτό του ενώ είπε πως τα θέματα ήταν εύκολα, αφού δεν έπεσε ποίημα. Ο Οδυσσέας είπε πως τα θέματα δεν ήταν έκπληξη και ήταν εύκολα σε σχέση με τα περσινά ενώ στόχος του είναι να περάσει Πληροφορική στην Αθήνα. Η Ιφιγένεια είπε πως τα θέματα ήταν εύκολα ενώ ανέφερε πως θα ήθελε να περάσει στο Χημικό. Ο Κυριάκος χαρακτήρισε τα θέματα εύκολα, λέγοντας πως στοχεύει σε σχολές του Πολυτεχνείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook