Χανιά | Οι άνθρωποι που ξενυχτούν ακόμη και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να πηγαίνουν όλα… ρολόι | Photos

χανιά-οι-άνθρωποι-που-ξενυχτούν-ακόμη-1158187

Τα πυροτεχνήματα και τα φωταγωγημένα σπίτια δεν τους πτοούν. Τη διαδρομή την έχουν μάθει καλά, οι περισσότεροι άλλωστε είναι χρόνια στη δουλειά και η ευχή τους είναι να κυλήσει ένα ήρεμο βράδυ.

Οι εργαζόμενοι τους οποίους η αλλαγή του χρόνου τους βρήκε στη δουλειά είναι πολλοί και η χθεσινή νύχτα ήταν άλλη μία συνηθισμένη βραδιά. Κάποιοι απ’ αυτούς μίλησαν στο zarpanews.gr για τη χθεσινή βάρδια και έστειλαν τις ευχές τους.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων το πρώτο συμβάν του νέου χρόνου ήταν απεγκλωβισμός από ασανσέρ, ενώ οι εργαζόμενοι που ήταν νύχτα στη ΔΕΔΔΗΕ χρειάστηκε να επέμβουν σε έξι ατομικές περιπτώσεις βλαβών στην πόλη των Χανίων και στο Σταυρό. Όσο για τους εργαζόμενους στη ΔΕΔΙΣΑ ήταν εκεί όπως κάθε μέρα και νύχτα για να μας προσφέρουν μια καθαρή πόλη.

Το χθεσινό βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων βάρδια είχαν οι Ιάκωβος Κασσελάκης, Γιάννης Τοψαχαλίδης, Παύλος Παπαδάκης, Μιχάλης Μυλωνάκης, Τάσος Κοκολάκης, Κανάκης Χατζηδάκης, Χρήστος Χονδρακης οι οποίοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και το 2021 να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί. Όπως τόνισαν, «στις μέρες μας το σημαντικότερο αγαθό είναι η ΥΓΕΙΑ. Ευχόμαστε σε όλους πρωτίστως υγεία και ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορονοϊού!

Στον ΔΕΔΔΗΕ νυκτερινή βάρδια ήταν ο Σπύρος Ταμπακάκης με τον Τρύφωνα Παπακώστα.

Όπως μας λέει ο Σπύρος: «Έχω 35 χρόνια στην υπηρεσία και πριν λίγες μέρες έκλεισα τα 63 μου χρόνια. Είμαι ενεργός τεχνίτης, καθημερινά στην κολώνα. Τα χρόνια αυτά, ούτε εγώ πλέον θυμάμαι πόσες φορές έχω κάνει αλλαγή του χρόνου στη δουλειά, μακριά από την οικογένεια και τους δικούς μου. Και βέβαια αν αθροίσει κανείς και τις υπόλοιπες «καλές μέρες» όπως Χριστούγεννα, Θεοφάνεια, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, οι φορές πλέον γίνονται αμέτρητες. Είμαστε εδώ στις επάλξεις με καλό και κακό καιρό, με καύσωνα ή με χιόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα για να φροντίζουμε να μην λείπει από κανένα το ηλεκτρικό ρεύμα που είναι από τα βασικά αγαθά πλέον και απαραίτητη συνοδεία στο να περνάει κανείς καλά. Έχω ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις τα παλιότερα χρόνια, όταν υπηρετούσα στην Κάντανο. Χειμώνες με χιόνια και αποκλεισμένους δρόμους, να προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με τα πόδια ή τρακτέρ ή ότι άλλο μέσον μπορούσαμε για να μην αφήσουμε τον κόσμο χωρίς ρεύμα.

Από τη μεριά του ο Τρύφωνας μας λέει: Είμαι 41 ενός ετών κι έχω 10 χρόνια στην υπηρεσία. Έχω περάσει κι εγώ κάμποσες φορές Πρωτοχρονιά στην υπηρεσία. Από τότε που προσλήφθηκα, ήξερα ότι είναι μια υπηρεσία που έχει 24ωρη ετοιμότητα 365 μέρες το χρόνο. Δεν υπάρχουν για μας εύκολες και δύσκολες ημέρες, όλες οι μέρες είναι μέρες δουλειάς για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Αυτό το αποδεικνύουμε κάθε φορά που συμβαίνουν μεγάλες κακοκαιρίες. Η ανταπόκριση μας είναι πάντα άμεση κι ο περισσότερος κόσμος το καταλαβαίνει και μας ευχαριστεί γι’ αυτό. Παρά τη μείωση του προσωπικού, με το φιλότιμο και την υπευθυνότητα καταφέρνουμε και τα βγάζουμε πέρα.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να επιτρέψει στον κόσμο να σχεδιάσει, να ονειρευτεί, να ζήσει ξανά όπως θέλει¨.

Στην ΔΕΔΙΣΑ βάρδια χθες είχαν οι Βαϊγκουσης Αντώνης, Βαγιωνάκης Μιχάλης, Καψάλης Δημήτρης, Μυλωνάκης Γιάννης, Αποστολάκης Χρήστος, Ροζακης Νίκος οι οποίοι με την σειρά τους μας εύχονται: «Από τον Δήμο Χανίων και την ΔΕΔΙΣΑ σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία για όλο τον κόσμο ευτυχία σε όλα τα σπίτια και θα είμαστε πάντα εκεί στο δρόμο οποιαδήποτε ώρα και ημέρα για να είναι η πόλη καθαρή»

Πολλοί ακόμα εργαζόμενοι ήταν τη νύχτα που μας πέρασε στα πόστα τους σε αστυνομία, λιμενικό, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και σε πολλές άλλες υπηρεσίες και επαγγέλματα. Εμείς να τους ευχηθούμε ολόψυχα καλή χρόνια με υγεία και ευτυχία και τον ίδιο επαγγελματισμό!

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook