Χανιά | Οδός Αναγνώστου Γογονή: Ο δρόμος που μισεί τους πεζούς – Δείτε τα χάλια του | Photos

χανιά-οδός-αναγνώστου-γογονή-ο-δρόμος-1336407

Η οδός Αναγνώστου Γογονή στα Χανιά, δεν είναι ένας δρόμος απόμακρος και έρημος. Στην οδό στεγάζεται πλήθος επιχειρήσεων, η κίνηση των αυτοκινήτων είναι έντονη, σε πολυκατοικίες και σπίτια κατοικούν πολίτες όπως και στις γύρω περιοχές. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται στον δρόμο, πηγαίνοντας στις δουλειές τους ή στα σπίτια τους.

Αν πρέπει να μετακινηθούν με τα πόδια όμως, εκείνο που τους παρέχει η Αναγνώστου Γογονή είναι… ένας σωρός εμπόδια, από κολώνες της ΔΕΗ και δέντρα που βρίσκονται ακριβώς στη μέση του πεζοδρομίου, σπασμένα και ξεριζωμένα πλακάκια και φουσκωμένες από τα δέντρα επιφάνειες μέχρι και άλλες… εκπλήξεις στα πεζοδρόμια, που επί χρόνια κανείς δεν έχει επισκευάσει.

Για του λόγου το αληθές, μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην πλευρά του πεζοδρομίου που βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο των Χανίων. Και είναι εμφανέστατο.

Εκείνο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση από την αρχή, είναι οι κολώνες ηλεκτροδότησης. Κάποιες από αυτές βρίσκονται ακριβώς στη μέση του πεζοδρομίου, λες και τοποθετήθηκαν επίτηδες για να δυσκολεύουν τους περαστικούς: Υπάρχει και δέντρο που, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι φυτεμένα στην άκρη του πεζοδρομίου, αυτό έχει μπει στη μέση:Το πεζοδρόμιο σε αρκετά σημεία στενεύει πάρα πολύ, καθώς υπάρχουν σπίτια και αυλές που προεξέχουν. Κανείς δεν προτείνει βέβαια να… γκρεμιστούν οι ιδιοκτησίες των πολιτών, αλλά για ποιον λόγο να υπάρχουν κολώνες ακριβώς στα στενά αυτά σημεία που δυσκολεύουν κι άλλο τη διάβαση;
Επίσης ερώτημα είναι αν χρειάζονται δέντρα σε σημεία όπως το παρακάτω, που είναι πολύ στενό:Η βροχή της Δευτέρας ανέδειξε ένα ακόμα πρόβλημα: ότι υπάρχουν πολλά σημεία στον δρόμο που το νερό απλά… δεν φεύγει:Ένα φρεάτιο εδώ δε θα έβλαπτε:
Εδώ έχουμε φρεάτια αλλά το νερό μαζεύεται πιο κάτω:Υπάρχει και αυτό το σημείο, με τη μεγαλοφυή λύση της κολώνας φωτισμού δίπλα στον φωτεινό σηματοδότη, που βρίσκεται στερεωμένος πάνω σε πλάκα από μπετόν. Αν έχεις καροτσάκι με παιδί ειδικά, είναι… ό,τι πρέπει.
Και φυσικά δε λείπουν τα σπασμένα πλακάκια και τα φουσκώματα στο πεζοδρόμιο, από τις ρίζες των δέντρων που έχουν απλωθεί κάτω από την επιφάνεια:Και υπάρχει και ένα σημείο χωρίς καμία προστασία, όπου εύκολα μπορεί ένας πεζός να πέσει από το πεζοδρόμιο στο οικόπεδο δίπλα, που βρίσκεται πολύ χαμηλότερα:

Με λίγα λόγια, αυτή είναι η σημερινή οδός Αναγνώστου Γογονή για τους πεζούς.

Καλύτερα με το αυτοκίνητο.

Ή και καθόλου.
zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Οδός Αναγνώστου Γογονή: Ο δρόμος που μισεί τους πεζούς – Δείτε τα χάλια του | Photos

  1. Ούτε στο Χαλέπι (Συρία) δεν είναι τέτοια πεζοδρόμια.ΜΟΝΟ στα Χανιά,στην πιό αφιλόξενη πόλη γιά τους πεζούς & ΑμΕΑ.Έχουμε ξαναπεί,απ’ όπου δεν περνάνε τουριστάκια,μην περιμένετε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!

  2. -Πρώτον: δήμαρχε παραιτησου
    -Δεύτερον: ο μακρύτερος χιλιομετρικά και πιο πολυσύχναστος δρόμος των Χανίων σε μαύρο χάλι εδώ και χρόνια
    – τρίτον: δε συζητάμε για τους κάθετους της Γογονή προς τα Χανιά και προς Περιβόλια Μουρνιές , στενά καρμανιόλες
    – τέταρτον ( ξανά μανά) δήμαρχε παραιτησου

  3. Οι κάθετοι δρόμοι είναι σε χειρότερο χάλι, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια !!!!!! ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ…… Πάρτε αυλές, φτιάξτε πεζοδρόμια και πλατείες, βελτιώστε το φωτισμό….. και σε αυτές τις γειτονιές Χανιώτες μένουν…

  4. επειδη ο ατομικες βομβες κοστιζουν, κοψτε συρριζα ολα τα αχαρα δεντροειδή, αναπτύξτε τα πεζοδρομια κατα ενα ακομη μετρο εκατεροθεν, σχεδιαστε που θα μπουν λαμπες led μαζι στην ιδια κολωνα η οδικη σημανση, υπογειοποιηση καλωδιων, ειδικες εσοχες για τους καδους απορριματων, θεσεις σταθμευσεως κατοικων, προστατευτικα καγκελα, στασεις λεωφορειων με υπερυψωμενη πλατφορμα και στεγαστρα, αντιπλημυρικα και καινουργια δεντρα για σκιαση.
    Λογαριασμος; μερικα εκατομμυρια.
    Δημαρχε κοψε απο τα αχρηστα λαμπακια και κοιτα να κανεις εργα που θα φερουν τα Χανια σε επιπεδο πολιτισμου γιατι οι τουριστες δεν ψηφιζουνε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook