Χανιά | Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κισάμου για τους ισχυρούς ανέμους

χανιά-οδηγίες-από-την-πολιτική-προστα-1355808

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κισάμου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και παρακαλεί τους πολίτες:

⦁ Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

⦁ Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

⦁ Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, παρακαλούμε πολύ τους πολίτες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, όπως εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. Οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης που είναι δυνατόν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε περίπτωση που οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook