Χανιά | «Όχι στα μαύρα πουκάμισα, ναι στη ζωή!» – Εκδήλωση για τα τροχαία στη Δημοτική Αγορά | Photos

χανιά-όχι-στα-μαύρα-πουκάμισα-ναι-στ-907447

Το μήνυμα «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» έστειλε για ακόμη μία φορά η Ομάδα Ενεργών Πολιτών για τα Τροχαία από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Παρουσία πλήθους κόσμου, τα μέλη της ομάδα κάλεσαν για «οδηγική αφύπνιση» όσους βρέθηκαν στο κέντρο των Χανίων λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης.

«Όχι μαύρα πουκάμισα και μαύρα ρούχα, ναι στη ζωή, στο χαμόγελο. Μαζευτήκαμε όλοι από πόνο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε συνέχεια παιδιά στις εφημερίδες με το μαύρο πλαίσιο.» σχολίασε από το βήμα ο Γιάννης Φωκάς, συμπληρώνοντας: «να πίνουμε ένα βαρέλι ο καθένας, αλλά να μένει κάποιος, ο οποίος θα οδηγήσει με ασφάλεια τους υπόλοιπος στο σπίτι. Ας το περάσουμε αυτό στα παιδιά μας, σε όλο τον κόσμο. Τα ξημερώματα να βρουν τα παιδιά μας στο κρεβάτι τους. Αυτό είναι η επιθυμία και ο συλλογισμός μας.»

Όλα ξεκίνησαν μετά από μία συζήτηση της Βίκυς Κόλλια με το γιο της, ο οποίος έχει ήδη δει 7 παιδιά από την ομάδα που παίζουν ποδόσφαιρο να πεθαίνουν από τροχαία.Το «παρών» στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός και ο Παραολυμπιονίκης κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης.Την ιστορία του εξομολογήθηκε και ο Κανάκης, θύμα τροχαίου που είχε σοβαρό ατύχημα το Μάρτη του 2002, όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο, με αποτέλεσμα τραυματισμούς στο θώρακα, την σπονδυλική στήλη και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα, έχει γράψει και μαντινάδες για την σωστή οδηγική συμπεριφορά: «Να βγεις, να πιεις, μα σαν σκεφτείς στο σπίτι να γυρίσεις, ψάξε άλλο τρόπο και εκεί το αμάξι να ασφαλίσεις.»zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook