O Άλμπερτ Χάσμα είναι ο σεφ από τα Χανιά, ο οποίος βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για την κουζίνα του, πιάτα της οποίας προσφέρει μέσα από το εστιατόριο Dionysos του ξενοδοχείου Elounda Beach στην Ελούντα (Δείτε ΕΔΩ), όπου εργάζεται.
Ο Άλμπερτ σήμερα είναι 36 ετών, μεγάλωσε στα Χανιά, όπου και ζει από τα πέντε του χρόνια. Ο ίδιος, μιλώντας στο zarpanews.gr, δήλωσε πως ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας, ωστόσο λόγω της μητέρας του, την οποία έβλεπε να μαγειρεύει μέσα στο σπίτι, άλλαξε γνώμη και στράφηκε προς την μαγειρική. Και όπως αποδεικνύεται, μάλλον έκανε πολύ καλά που πήρε αυτή την απόφαση, καθώς σήμερα, προσφέρει γευστικές απολαύσεις μέσα από τα πιάτα που δημιουργεί, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
«Ξεκίνησα να μαγειρεύω το 2004, μετά από ένα ταξίδι μου στην Γερμανία, όπου έμενα σε ανθρώπους που είχαν εκεί εστιατόριο. Το 2005 πήγα στην Αθήνα για σπουδές στην κρατική τότε σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Δούλεψα από το 2013 και για δυο χρόνια στο εστιατόριο που διατηρούσαν τότε στην Βουλιαγμένη ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά.»
Ο Άλμπερτ Χάσμα δημιουργεί μια προσωπική, φίνα κουζίνα, που παντρεύει απρόσμενα υλικά και δημιουργεί σύνθετα πιάτα όπως το καρπάτσιο από μαγιάτικο με σαλικόρνια, κουμκουάτ, yuzu και νεκταρίνι ή το τηγανητό χταπόδι με κρέμα οσπριάδας και guanciale.
Τα ίχνη της Μαρίας – Φιλοθέης Ν. χάθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (15/4) από νοσοκομείο…
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Χανίων σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ, το Δήμο Χανίων…
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλλι, με…
Ο 65χρονος Κλάους, ο οποίος λάτρευε την Κρήτη και είχε αποφασίσει ότι θα έκλεινε τα…
Η κηδεία του Γιάννη Φέρτη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, στο A’ Κοιμητήριο Αθηνών. Συγγενείς,…
Στο πλαίσιο του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή…