Χανιά | Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ που ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας αλλά τον κέρδισε η μαγειρική | Photos

χανιά-ο-βραβευμένος-με-χρυσό-σκούφο-σε-1416528

O  Άλμπερτ Χάσμα είναι ο σεφ από τα Χανιά, ο οποίος βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για την κουζίνα του, πιάτα της οποίας προσφέρει μέσα από το εστιατόριο Dionysos του ξενοδοχείου Elounda Beach στην Ελούντα (Δείτε ΕΔΩ), όπου εργάζεται.

Ο Άλμπερτ σήμερα είναι 36 ετών, μεγάλωσε στα Χανιά, όπου και ζει από τα πέντε του χρόνια. Ο ίδιος, μιλώντας στο zarpanews.gr, δήλωσε πως ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας, ωστόσο λόγω της μητέρας του, την οποία έβλεπε να μαγειρεύει μέσα στο σπίτι, άλλαξε γνώμη και στράφηκε προς την μαγειρική. Και όπως αποδεικνύεται, μάλλον έκανε πολύ καλά που πήρε αυτή την απόφαση, καθώς σήμερα, προσφέρει γευστικές απολαύσεις μέσα από τα πιάτα που δημιουργεί, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

«Ξεκίνησα να μαγειρεύω το 2004, μετά από ένα ταξίδι μου στην Γερμανία, όπου έμενα σε ανθρώπους που είχαν εκεί εστιατόριο. Το 2005 πήγα στην Αθήνα για σπουδές στην κρατική τότε σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Δούλεψα από το 2013 και για δυο χρόνια στο εστιατόριο που διατηρούσαν τότε στην Βουλιαγμένη ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά.»

Ο Άλμπερτ Χάσμα δημιουργεί μια προσωπική, φίνα κουζίνα, που παντρεύει απρόσμενα υλικά και δημιουργεί σύνθετα πιάτα όπως το καρπάτσιο από μαγιάτικο με σαλικόρνια, κουμκουάτ, yuzu και νεκταρίνι ή το τηγανητό χταπόδι με κρέμα οσπριάδας και guanciale.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook