Χανιά | Ο Βάμβουκας για το θέμα της χωροθέτησης καταφυγίου αδέσποτων ζώων

χανιά-ο-βάμβουκας-για-το-θέμα-της-χωρο-775068

Σχετικά με την χωροθέτηση καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην περιοχή Καμπάνι Ακρωτηρίου, ιδιοκτησίας δήμου Χανίων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Όπως τοποθετήθηκα και σε προηγούμενο συμβούλιο όπου έγινε η ανάλογη συζήτηση υπάρχει ανάγκη δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων όπως ορίζει ο νόμος, όμως δεν επιθυμούμε, όπως σωστά επισημαίνεται από τα φιλοζωικά σωματεία, ο όποιος χώρος επιλεγεί να μετατραπεί σε κυνοκομείο, αλλά να κρατηθεί αυστηρά μέσα στα πλαίσια της περίθαλψης και αποθεραπείας των αδέσποτων ζώων.

Επί πλέον θέλετε να λειτουργήσετε μια μεγάλη νέα δομή που περιλαμβάνει και κλινική αλλά μέχρι σήμερα δεν έχετε λειτουργήσει το δημοτικό κτηνιατρείο, που δημιούργησε η δημοτική μας αρχή στα Νεροκούρου.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη έκταση που έχει επιλεγεί από την δημοτική αρχή εξέφρασα και εγώ όπως και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι φορείς και κάτοικοι του Ακρωτηρίου τις αντιρρήσεις μου για την συγκεκριμένη περιοχή.

Η περιοχή βρίσκεται στην καρδιά του Ακρωτηρίου, μιας ιδιαίτερα επιβαρυμένης περιοχής, δίπλα σε δημοτική αθλητική εγκατάσταση κοντά σε ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο οικισμό.

Το οικόπεδο του δήμου 110 στρεμμάτων, θα υποβαθμιστεί με την δημιουργία εκεί αυτής της εγκατάστασης.Επίσης αναφέρθηκαν ενδιαφέρουσες λύσεις για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Όπως είχε αναφερθεί στην πρώτη συζήτηση, υπήρχε η δυνατότητα αλλαγής της χωροθέτησης και θα το εξετάζατε στην πορεία αλλά ζητάγατε την έγκριση του Δ.Σ. για να μην χαθούν τα χρήματα του προγράμματος Φιλόδημος.

Όμως επανέρχεστε με τον ίδιο ακατάλληλο χώρο και προφανώς το επιχείρημα ότι δεν διαθέτει ο δήμος κατάλληλη έκταση.

Εδώ όμως υπάρχουν ερωτηματικά για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, διότι μπορούσατε να μισθώσετε χώρο σε άλλη περιοχή του δήμου, όπως επισημαίνει το Συμβούλιο της Κοινότητας Κουνουπιδιανώνκαι επίσης μπορούσατε να εξετάσετε την πρόταση που έκανε ο διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης του Δήμου Χανίων κ. Χατζηκυριάκος στα πλαίσια του ΓΠΣ, για την χωροθέτηση στην περιοχή των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ. Εκεί τουλάχιστον δεν υπάρχει δίπλα οικισμός και η έκταση είναι πολύ μεγάλη.

Σας προτείνω λοιπόν να αποσύρετε το θέμα και να το ξαναδείτε άμεσαπροτείνοντας άλλο κατάλληλο χώρο ώστε να μην χαθεί το πρόγραμμα, αλλά και να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

One thought on “Χανιά | Ο Βάμβουκας για το θέμα της χωροθέτησης καταφυγίου αδέσποτων ζώων

  1. Άχρηστοι, τοσα χρονια δεν έχετε κατεφέρει να βρείτε ενα μέρος να φιλοξενούνται αδέσποτα ζωάκια. Εχουν γεμισει οι δρόμοι απο σκοτωμένα γατιά και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ωραία εντύπωση δινουμε στους ξένους που μας επισκέπτονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook