Χανιά | Ο τουρισμός ξεκίνησε – Δείτε την κίνηση στο Ενετικό Λιμάνι | Photos

χανιά-ο-τουρισμός-ξεκίνησε-δείτε-τη-1431088

Έντονη για τα δεδομένα της εποχής ήταν η παρουσία επισκεπτών στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το πρωί της Τρίτης. Τουρίστες από διάφορες χώρες έκαναν αισθητή την παρουσία τους και το λιμάνι ζωντάνεψε, προαναγγέλλοντας κατά κάποιον τρόπο τα όσα αναμένονται το καλοκαίρι και που ήταν συνηθισμένα για χρόνια, αλλά με την πανδημία είχαν εν μέρει ξεχαστεί.

Κατεβαίνοντας τη Χάληδων, έβλεπε κανείς παρέες και οικογένειες, εμφανώς από το εξωτερικό, να κάνουν βόλτες, ενώ δεν έλειψαν και οι Χανιώτες που βρήκαν την ευκαιρία να πιούν τον καφέ τους, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.

Τα σκάφη που κάνουν βόλτες τους τουρίστες έξω από το λιμάνι είχαν πιάσει δουλειά, ενώ και οι παραδοσιακοί αμαξάδες είχαν ξεκινήσει τις διαδρομές στην παλιά πόλη.Πλανόδιοι μουσικοί έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ στα καταστήματα περίμεναν πελατεία. Κάποια είχαν, άλλα όχι και τόση. Μπορεί η κίνηση να απέχει πολύ από αυτό που γίνεται το καλοκαίρι, ωστόσο, αν υπολογίσει κανείς ότι είναι ακόμα Απρίλιος, αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη για το τί θα ακολουθήσει.Στο λιμάνι έχουν τοποθετηθεί καλαθάκια σκουπιδιών και επανήλθαν τα παγκάκια, φρεσκοβαμμένα και συντηρημένα. Παραφωνία στο όλο σκηνικό η πολυβασανισμένη οδός Σήφακα, η ανάπλαση της οποίας παραμένει ακόμα ανολοκλήρωτη. Στο μεταξύ, πάνω της κάνουν τα δικά τους βήματα οι τουρίστες.Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι η τουριστική σεζόν έχει αρχίσει. Το πως θα εξελιχθεί, θα το δείξουν οι επόμενοι μήνες. zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook