Χανιά | Ο Τάσος Βάμβουκας για το θέμα της πισίνας του Ξενία

χανιά-ο-τάσος-βάμβουκας-για-το-θέμα-τη-913707

Επιτέλους, ξεπεράσθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα στο θέμα της πισίνας του Ξενία, με την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού.

Τη διαδικασία την είχαμε ξεκινήσει ως δημοτική αρχή με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και τώρα ολοκληρώνεται. Μάλιστα στις 18/6/2018 έθεσα το θέμα και δημόσια στην τότε υπουργό κ. Κουντουρά σε επίσκεψή της στα Χανιά. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση ενός πολύ σημαντικού σημείου της πόλης μας από τον δήμο.

Το έργο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με το έργο της δημιουργίας του μεγάλου πάρκου της πόλης μας, αυτό της ανατολικής τάφρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα που ξεκίνησε η δημοτική μας αρχή και μάλιστα με ίδια μέσα, χρησιμοποιώντας τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ με τρόπο αποτελεσματικό και με πολύ χαμηλό κόστος.

Έτσι κατασκευάστηκε ένα μεγάλο στραγγιστικό έργο και ταυτόχρονα ένας περιπατητικός διάδρομος, ανοίχτηκε το σφραγισμένο τούνελ που το συνδέει με τον χώρο της πισίνας κάτω από τον δρόμο και καθαρίστηκε ο χώρος της πισίνας όπου έγινε μια πρώτη διαμόρφωση.

Το έργο παραδόθηκε στην εφορία αρχαιοτήτων το καλοκαίρι του 2019, η οποία έχει την ευθύνη για την αποκατάσταση του τείχους και την ολοκλήρωση του έργου με βάση την εγκεκριμένη αρχιτεκτονική μελέτη και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είναι πλέον φανερή η αξία της επιλογής μας να προχωρήσουμε στη συνδυαστική

ανάδειξη του δυτικού τείχους και του χώρου της πισίνας, δίνοντας στην περιοχή ένα ελεύθερο χώρο σε ένα εξαιρετικό αλλά υποβαθμισμένο σημείο της πόλης μας, δίπλα μάλιστα στο πολυσυζητημένο και πανάκριβο απόκτημα του οικοπέδου της ΑΒΕΑ.

Η ανάδειξη του χώρου της πισίνας με σεβασμό στα εναπομείναντα κτίσματα δίπλα

στην θάλασσα, εκτός από την εξαιρετική τους θέση θα μας θυμίζουν το Ξενία, ένα

μοναδικό ξενοδοχείο, με διάσημη αρχιτεκτονική υπογραφή, που δυστυχώς όπως και

άλλα σημαντικά νεώτερα κτηριακά συγκροτήματα, βλέπε εργοστάσιο ΑΒΕΑ, λιμενικό

περίπτερο κλπ. αντιμετωπίστηκαν με λάθος τρόπο και δεν υπάρχουν πια.

2 thoughts on “Χανιά | Ο Τάσος Βάμβουκας για το θέμα της πισίνας του Ξενία

  1. Οκ κ.Βαμβουκα , και ΤΙ θελετε τωρα ; Δημαρχος ήσασταν , δουλεια σας ηταν . Για να προσφερεται στον τοπο δεν πληρωνοσασταν ; Βεβαια εσεις υπερβηκατε τα καθηκονρα σας , δινοντας ολη σας την προσοχη (λεμε τωρα) , στη περιοχη των Ταμπακαριων . Ξερετε εκει που αγοσασατε για τον εαυτο
    σας κτιρια για να τα κανετε ξενοδοχεια …………

  2. Σωστα , και αφου επιτειδες αφηναν τοσα χρονια την περιοχη να υπιβαθμιζεται για να πεσουν οι τιμες στα ακινητα . Πιυ δεν επεσαν δηλαφη , αλλα ενα ρημαδι καγγελο της προκοπης στην οδο της Αγιας Κυριακης , στο τμημα πισω απο το γηροκομειο ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ . Τα παιδια μας ζουν απο τυχη , τοσα χρονια να περνουν απο γκρεμνο 10 μετρων στα βραχια. Καλικατζαροι , ε καλικατζαροι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook