Χανιά | Ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του καταστήματος στον Αποκόρωνα

χανιά-ο-σύλλογος-συνταξιούχων-της-εθν-781695

Ανοιχτή επιστολή με θέμα το κλείσιμο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, με τελευταίο αυτό στον δήμο Αποκορώνου έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας.

Η επιστολή:

Ενημερώνουμε την Κοινή Γνώμη και τους Χανιώτες συμπολίτες μας    για  τα παρακάτω  επείγοντα  θέματα που απασχολούν ΟΛΟΥΣ   μας   :

1.ΚΛΕΙΣΙΜΟ  Τραπεζικών Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας :  Με αφορμή την προχθεσινή  απόφαση της ΕΤ  – και κοινοποίησή της στον Δήμο Αποκορώνου -να κλείσει   το Κατάστημα  Βρυσών  , εκφράζουμε την   έντονη αγανάκτησή  και  διαμαρτυρόμαστε   για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση  της παρουσίας της Εθνικής Τράπεζας  και στο  Νομό Χανίων .Συμπαρατασσόμαστε  και συμφωνούμε  με την απόφαση του Δήμου Αποκορώνου  , εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας  για την απώλεια  ενός τόσο ιδιαίτερου πελάτη της Εθνικής Τράπεζας  .

Μετά  και το κλείσιμο των καταστημάτων  Κουνουπιδιανών  και Παλαιόχωρας  και την διαφαινόμενη  περαιτέρω  προσπάθεια υλοποίησης  των ΄΄ προσταγών ΄΄  των ξένων  πιστωτών επικυρίαρχων  να μείνει  σε κάθε Νομό μόνο ένα τραπεζικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.  ΕΜΕΙΣ    οι συνταξιούχοι  στελέχη και υπάλληλοι  της Εθνικής   ,που με  αμέτρητες θυσίες και κοπιώδεις προσπάθειες  εδραιώσαμε  σε όλες τις  κομβικές   πόλεις  την Εθνική Τράπεζα και προσφέραμε  τις πολύτιμες υπηρεσίες  μας στους κατοίκους  τους, δηλώνουμε   ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ   και καλούμε  τη  διοίκηση  της ΕΤ  να ανακαλέσει ΣΗΜΕΡΑ   και να τροποποιήσει  τον   τεχνοκρατικό σχεδιασμό περαιτέρω συρρίκνωσης  της ΕΤ.

Θεωρούμε   ότι  ο απορφανισμός   της  περιφέρειας από υπηρεσιακές δομές  φέρνει και τον μαρασμό  και την  υποχρεωτική μετοίκηση  των μόνιμων  κατοίκων , που μη έχοντας  πλέον την δυνατότητα εξυπηρέτησής τους  από  τις απαραίτητες  υπηρεσίες  παντός είδους  ( υγείας,  παιδείας , τραπεζικές ,  πολιτισμού, ασφάλειας  κλπ) , για την αξιοπρεπή επιβίωσή τους στον τόπο τους  , αναγκάζονται να τον εγκαταλείψουν   προς τα μεγάλα αστικά κέντρα. Έτσι  οι εγκαταλελειμμένες  περιουσίες και δομές  γίνονται  λεία  των ξένων και ντόπιων  κεφαλαιοκρατών  , που με την κάλυψη  των θεσμικών  μέσων που είναι στη διάθεσή τους  , πάμφθηνα  και χωρίς κόπο  μπορούν να τις αποκτήσουν  ΄΄ προς αξιοποίηση΄΄  .

Προτείνουμε   δημοσίως   να πάρουν θέση ΟΛΟΙ  οι  υποψήφιοι  των  επερχόμενων  εκλογών  και να πιέσουν  έντονα  την διοίκηση της ΕΤ  για να ανακαλέσει  ΟΛΕΣ τις εγκληματικές αποφάσεις της και να τροποποιήσει  τον σχεδιασμό της  , ώστε  η Εθνική Τράπεζα  των 177  χρόνων  παρουσίας της στην Ελλάδα και των  121  στην Κρήτη (  Χανιά 30 12 1898 ), να εξακολουθήσει να  προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Χανιώτικο Λαό  και να αγκαλιάζει την οικονομική και κοινωνική ζωή .Παράλληλα  δε να συνεισφέρει  με τις  εξειδικευμένες θέσεις εργασίας  των  στελεχών και υπαλλήλων της    στην  οικονομική  και πολιτισμική  ανάπτυξη του πολύπαθου  τόπου μας.

Καλούμε  τους εργαζόμενους της  Εθνικής  σε όλη της Ελλάδα  και στο Νομό Χανίων   να εναντιωθούν   συλλογικά και δυναμικά στην προσπάθεια συρρίκνωσης  ΚΑΙ   των θέσεων εργασίας τους και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων   , που θα έχει συνέπειες και στη συνέχιση  των συνταξιοδοτικών μας παροχών  για την αξιοπρεπή μας διαβίωση.

2-  ΣΥΝΕΧΙΣΗ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ ΜΑΣ (ΛΕΠΕΤΕ) :

Βρισκόμαστε  ήδη   στον δεύτερο  χρόνο  των αγώνων  μας  για να μας δοθεί  και πάλι η διακοπείσα  πραξικοπηματικά  επικούρηση από την Εθνική Τράπεζα. Με την  ΄΄ανοχή΄΄ της κυβέρνησης  , η διοίκηση της ΕΤ  επιμένει  στην απαράδεκτη τακτική της  , παρότι  πολλές εκδοθείσες πρωτόδικες  αποφάσεις  δικαστηρίων επί κατατεθεισών αγωγών μας  , μας έχουν δικαιώσει. Επιθυμεί  διακαώς την  ένταξή μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ  , με σκοπό να  ΄΄απαλλαγεί΄΄ από το κόστος  της υποχρέωσής της να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά  και  να συνεχίσει την  -εδώ και 78  χρόνια συμφωνημένα – εγγυημένη παροχή της   επικούρησής  μας .

Με  την  συνεχή αγωνιστική μας  παρουσία  έξω από το Κατάστημα της ΕΤ  ,προσπαθούμε

να  κοινοποιήσουμε  στο κοινωνικό σύνολο τον αγώνα μας  και την προσπάθειά μας για την τελική μας δικαίωση , θεωρώντας  ότι  ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι  αυτός που δεν  γίνεται .

Δημόσια καλούμε ΟΛΟΥΣ  τους συναδέλφους μας συνταξιούχους να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας  με την συλλογική  μας δράση  και πρακτική  , σύμφωνα  με τις αποφάσεις  του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων  της ΕΤ.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook