Χανιά | Σήμερα η 17η Κλασική Ανάβαση Ομαλού «Βύρων Μπακέλας»

χανιά-σήμερα-η-17η-κλασική-ανάβαση-ομαλ-1304809

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (Σ.Ι.Π.Α.Κ) σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά συνδιοργανώνουν στις 30/10/2021 & 31/10/2021 την 17η Κλασική Ανάβαση Ομαλού (BΥΡΩΝΑ ΜΠΑΚΕΛΑ) αναβιώνοντας την θρυλική ανάβαση του 1971.

Κλασσικά οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) θα βρίσκονται την Κυριακή 31 Oκτωβρίου από τις 09: 00π.μ το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας(Δικαστηρίων) δίνοντας ένα άλλο χρώμα στον χώρο καθώς και την ευκαιρία στους νέους αλλά και στους παλαιότερους να τα θαυμάσουν καθώς και να ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντος. Η εκκίνηση του πρώτου οχήματος θα δοθεί στις 10: 00π.μ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σαββάτο 30 Οκτωβρίου:

Περιήγηση των πληρωμάτων σε χωριά της ενδοχώρας του νομού μας, επίσκεψη και ξενάγηση σε παραδοσιακό καζάνι (αποστακτήριο) τσικουδιάς για να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι εκτός Κρήτης τον τρόπο παραγωγής του παραδοσιακού ποτού του τόπου μας. Ακολουθεί τραπέζι σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου:

Η εκκίνηση των οχημάτων θα δοθεί από την Πλατεία Ελευθερίας(Δικαστηρίων), διανύοντας μια διαδρομή 90 χιλιομέτρων όπου θα τερματίσουν το μεσημέρι στο Οροπέδιο του Ομαλού και θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής καθώς και οι απονομές των επάθλων και αναμνηστικών.

Στην εκδήλωση του διημέρου θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας όπου ορίζει ο ΕΟΔΥ για τον COVID-19.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook