Χανιά | Ο… «Άθλιος» οδηγός που «κλέβει» θέση ΑΜΕΑ | Photos

χανιά-ο-άθλιος-οδηγός-που-κλέβει-837718

«Μνήμες» από το δημοφιλές γαλλικό μυθιστόρημα οι «Άθλιοι» του Βίκτωρως Ουγκώ, αναβιώνουν δυστυχώς καθημερινά σε έναν συμπολίτη μας με κινητικά προβλήματα που μένει στην ομώνυμη οδό στα Χανιά.

Αν και έχει τοποθετήσει κανονικά πινακίδες αναπηρικής στάθμευσης Ρ-71 , σε μια προσπάθεια οριοθέτησης του προσωπικού του χώρου πάρκινγκ, ένας… «Άθλιος» τύπος της σύγχρονης κοινωνίας μας, με προκλητική αδιαφορία και ξεδιαντροπιά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, βάζει συνεχώς το αυτοκίνητό του στη ειδική θέση ΑΜΕΑ , σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Από την άλλη, ο κάτοχος της νόμιμης θέσης, λόγω της «μαγκιάς» του «γαϊδουρίστα», αλλά και του κινητικού του προβλήματός του, «καταδικάζεται» να κάνει άπειρους γύρους για να βρει θέση να παρκάρει και όταν τελικά βρίσκει, να είναι πλέον σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του. Κάτι που γίνεται συνέχεια…

Δυστυχώς όμως για μία ακόμη φορά φαίνεται πως μόνο τα αστυνομικά μέτρα μπορούν να μας κάνουν νομοταγείς, αφού από μόνοι τους κάποιοι άνθρωποι, είναι τόσο… αναίσθητοι που δεν συμμορφώνονται με πινακίδες και απαγορεύσεις.

Ενημερωτικά πάντως η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του κατόχου του Volvo σύμφωνα με το νέο ΚΟΚ τιμωρείται βάσει του Ν. 4530/18 (άρθρο 29 παρ.1 εδαφ. β,ζ.) ως εξής:

  1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες – άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.
  2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση μάλιστα υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook