Χανιά | Ο Πολάκης ενημερώθηκε για τα κρίσιμα θέματα του Δήμου Κισσάμου

χανιά-ο-πολάκης-ενημερώθηκε-για-τα-κρί-982360

Για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο Κισσάμου, ενημερώθηκε από Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Κισάμου, το μεσημέρι της Δευτέρας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Βουλευτή Χανίων

«Χθες Δευτέρα 13 Ιανουαρίου το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και αν. τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στους Δήμους για ενημέρωση από όλους τους Δημάρχους του Νομού, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη στο Δημαρχείο στο Καστέλι.

Ο Π. Πολάκης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Βουλευτή του Σύριζα στις εκλογές του Ιουλίου Μιχάλη Χαιρετάκη και συνεργάτες του και παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Θεόφιλου Χριστουλάκη και Γιάννη Κελαιδή , καθώς και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κισάμου Βασίλη Κουνδουράκη, ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερωθεί για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην περιοχή και συγκεκριμένα:

– Θέματα των Λυκείων της Κισάμου. Ποιος είναι ο προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση νέου κτιρίου, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών προκειμένου να επανέλθει σε κανονικότητα η λειτουργία των σχολείων και να μην υπάρχουν διπλοβάρδιες.

– Τον σχεδιασμό του Δήμου για το παραλιακό μέτωπο Νοπήγεια-Καστέλι, την λιμνοδεξαμενή Πλατάνου και τον ΣΧΟΑΠ Ιναχωρίου.

– Την πορεία των έργων που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 12.000.000 € (με χρηματοδότηση απευθείας στον Δήμο) για την αποκατάσταση των ζημιών που καταγράφτηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, τις ασφαλτοστρώσεις του ευρύτερου οδικού δικτύου του Δήμου καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα.

– Την τύχη των χρηματοδοτούμενων με 15.000.000 € έργων του Δήμου Κισάμου που αντιστοιχούσαν στον Δήμο από τη συνολική χρηματοδότηση των 78.000.000 € μέσω της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που δόθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως αντιμετωπίστηκε η προηγούμενη εμπλοκή που υπήρξε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπως ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Ν. Καλογερή και άρα το αμέσως επόμενο διάστημα η Αντιπεριφέρεια θα προχωρήσει στην μελέτη και Δημοπράτηση των έργων συνολικά για όλο το Νομό (και επομένως και για αυτά που προορίζονται εντός των ορίων του Δήμου Κισάμου).

Από τον Δήμαρχο Κισάμου τέθηκε στη συζήτηση η δυστοκία στην εκπόνηση μελετών λόγω της υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και η αγωνία που εκφράζεται από όλους τους Δήμους για την κατάργηση του Προγράμματος «Φιλόδημος», που αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης μιας σειράς έργων ουσιαστικής βελτίωσης υποδομών και υπηρεσιών των Δήμων.

Από τη μεριά του ο Παύλος Πολάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη όλων των έργων και των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν το Δήμο, ενώ θα παρεμβαίνει τόσο με μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και με κατ’ ιδίαν επαφές με τους αρμόδιους για την ανάδειξη και επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κύριο Πολάκη για την συνεργασία που είχαν και τις παρεμβάσεις του στο πρόσφατο παρελθόν με τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στους καλλιεργητές θερμοκηπιακών κηπευτικών, αλλά και για το συνολικό ενδιαφέρον του για το Δήμο, ενώ σχολίασε πως και η συνάντηση αυτή ήταν απολύτως γόνιμη και ουσιαστική για την διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook