Χανιά | Ο πανικός και τα ψέματα του ΝΟΧ για την «κόλαση» της καλλιτεχνικής κολύμβησης

χανιά-ο-πανικός-και-τα-ψέματα-του-νοχ-γ-1567988

Απάντηση για την καταγγελία γονέων αθλήτριας για κακοποιητικές συμπεριφορές στο τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, οι διοικούντες υποστηρίζουν ότι… «έπεσαν από τα σύννεφα», δηλώνοντας «μεγάλη έκπληξη» για το περιεχόμενό της, καθώς όπως σημειώνουν δεν είχαν «καμία ενημέρωση».

Φυσικά αυτό είναι ψέμα, καθώς και οι δύο προηγούμενες διοικήσεις είχαν απόλυτη γνώση για την συμπεριφορά της συγκεκριμένης προπονήτριας. Μάλιστα, το 2019, της είχε γίνει από την διοίκηση του ΝΟΧ γραπτή σύσταση προς την προπονήτρια για τον ίδιο λόγο. 

Προφανώς ο πανικός κονταίνει την μνήμη στους υπεύθυνους του ΝΟΧ (όποιοι κι αν είναι αυτοί) ή διαφορετικά το διοικητικό χάος έχει φέρει απόλυτη ασυνεννοησία εντός του ομίλου.

Πάντως, όποιος από την προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου κι αν έχει την ευθύνη για την σύνταξη της επιστολής, όφειλε να είναι πιο προσεκτικός, πιο ενημερωμένος και πιο φειδωλός στις εκφράσεις του πριν διατυπώσει τόσο προφανή ψεύδη, καθώς αν μη τι άλλο διασύρεται ένας όμιλος με τεράστια ναυταθλητική ιστορία.

Η απάντηση του ΝΟΧ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σε συνέχεια δημοσιεύματος ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της πόλης μας, το οποίο αφορά ένα τμήμα του Ομίλου μας, αυτό της καλλιτεχνικής κολύμβησης, επιθυμεί να κάνει γνωστά τα εξής:

Δηλώνουμε τη μεγάλη μας έκπληξη για το περιεχόμενο της καταγγελίας, διότι πρέπει να σημειώσουμε ότι ως σωματείο δεν είχαμε ούτε έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή κάποια απολύτως ενημέρωση! Το ίδιο αφορά και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του τμήματος. Το γεγονός δηλαδή της καταγγελίας μας έγινε γνωστό, διαβάζοντας και εμείς τα όσα δημοσιεύονται στο κείμενο που αναρτήθηκε. Αναμένουμε, δε, το πιο σημαντικό, τα στοιχεία της καταγγελίας, τι αφορά δηλαδή επί της ουσίας η καταγγελία.

Ο Ναυτικός Ομιλος αντιμετωπίζει υπεύθυνα και σοβαρά τα όσα καταγγέλλονται και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η ακρόαση και των τριών προπονητριών του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης έτσι ώστε το Δ.Σ. να ενημερωθεί αναλυτικά για ό,τι έχει συμβεί.

Είναι σαφές πως αυτή τη στιγμή προέχει να λάβουμε γνώση για το τι έχει γίνει, να διερευνηθεί το αν υπάρχουν ευθύνες και τι ακριβώς αφορά η καταγγελία.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ναυτικός Ομιλος θα πράξει τα δέοντα για όπου τυχόν υπάρχουν ευθύνες.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναυτικός Ομιλος είναι ένα σωματείο με μακρά παράδοση, πολλών δεκαετιών, μην έχοντας δώσει ποτέ αφορμές για άσχημες συμπεριφορές. Εξάλλου, αυτό δηλώνει η διαχρονική στήριξη και εμπιστοσύνη που υπάρχει από τη χανιώτικη κοινωνία στον Ναυτικό Ομιλο και στα τμήματα που καλλιεργεί.

Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουμε το θέμα όπως απαιτεί η περίσταση και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε για ό,τι νεότερο υπάρξει.

Η διάψευση

Παρά τα όσα υποστηρίζει η ανακοίνωση, το 2019 είχε γίνει γραπτή σύσταση προς την συγκεκριμένη προπονήτρια με την οποία της ζητούσαν «να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς» και την καλούσαν να συνεργαστεί καλύτερα με τον έφορο του τμήματος.

Εκτός αυτού όμως, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, πριν από μήνες είχε γίνει συνάντηση στο γραφείο του τελευταίου προέδρου με ακριβώς το ίδιο θέμα, με τον ίδιο να αναγνωρίζει το δίκιο της οικογένειας.zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ο πανικός και τα ψέματα του ΝΟΧ για την «κόλαση» της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook