Χανιά | Ο Ο.Α.Κ. θα εκπονήσει την μελέτη για την οριστική αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο Σταλό

χανιά-ο-ο-α-κ-θα-εκπονήσει-την-μελέτη-γι-805198

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα είναι τελικά ο φορέας που θα αναλάβει να εκπονήσει την οριστική μελέτη, που κρίνεται απαραίτητη για την οριστική αντιμετώπιση των φαινομένων των κατολισθήσεων στην Εθνική οδό Χανίων Κισσάμου στο ύψος του Σταλού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Φώτης Καζάσης, από το Υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο της ευρύτερης μελέτης για την Οδική Ασφάλεια στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, ζητήθηκε να αναλάβει ο ΟΑΚ και την εκπόνηση της οριστικής μελέτης για την αποκατάσταση του προβλήματος στο Σταλό.

Ο κ. Καζάσης ανέφερε επίσης πως για το σκοπό αυτό μελετητές του οργανισμού θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Στόχος βέβαια είναι οι συγκεκριμένες διαδικασίες να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να υπάρξει οριστική και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, τα προβλήματα που προκύπτουν το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς κατολισθήσεις στο συγκεκριμένο σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα ο οποίος κατασκευάστηκε την περίοδο 1995- 2000, οφείλονται στο ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι μελέτες για γεωλογική καταλληλότητα, με συνέπεια τα διαδοχικά φαινόμενα κατολισθήσεων.

Επισημάνεται τέλος πως η εκπόνηση της μελέτης για την οριστική αντιμετώπιση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Κρήτης για την καθαρισμό και την συντήρηση του ΒΟΑΚ, καθώς και των ενεργειών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα για να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Ο Ο.Α.Κ. θα εκπονήσει την μελέτη για την οριστική αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο Σταλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook