Χανιά | «Ο Ευτύχης ταξιδεύει» – Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση με εργασίες μαθητών στον Πολυχώρο Δράσεων του «Ορίζοντα» | Video + Photos

χανιά-ο-ευτύχης-ταξιδεύει-άνοιξε-1707617

Άνοιξε τις πύλες της στα Χανιά, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου, στον Πολυχώρο δράσεων του συλλόγου Ορίζοντας στο πεζόδρομο της Τσουδερών η έκθεση από εργασίες μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2022-2023 το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ευτύχης ταξιδεύει».

Το πρόγραμμα στηρίζεται στο βιβλίο «Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο» της συγγραφέως Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη, έχει σχεδιαστεί από τη νηπιαγωγό/μέλος του «Ορίζοντα», Χριστίνα Τζομπανάκη και υλοποιήθηκε στις σχολικές μονάδες από την κοινωνική λειτουργό του «Ορίζοντα», Αργυρώ Δρακάκη.

Μέσα από το βιβλίο αλλά και τις εργασίες των μαθητών περνούν τα μηνύματα του πόνου και της διαχείρισής του σε δύσκολες περιπτώσεις και κυριότερα σε προβλήματα υγείας και πως εκείνα μπορούν να ξεπεραστούν. «Είναι ένα μήνυμα ελπίδας ότι μετά από την καταιγίδα, βγαίνει το Ουράνιο Τόξο στη ζωή μας», τόνισε η νηπιαγωγός Χριστίνα Τζομπανάκη.

Στο πρόγραμμα φέτος συμμετείχαν περίπου 450 μαθητές από 19 σχολεία του νομού Χανίων.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στον Πολυχώρο Δράσεων του Συλλόγου, στην οδό Τσουδερών 38Α, από 7/06/23 έως 9/06/23, με ωράριο λειτουργίας 18:00 – 20:00 και 10/06/23 με ωράριο λειτουργίας 10:00 – 13:00. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί απονομή Αναμνηστικών Διπλωμάτων στα σχολεία και στους μαθητές/τριες, που εργάστηκαν για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Επίσης, την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα επισκεφτούν την Έκθεση μαθητές Νηπιαγωγείων με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους να παρουσιάσουν τραγούδια που έχουν ετοιμάσει, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook