Χανιά | Ο Δήμος Κισάμου καλεί τους κατοίκους να συμμετέχουν στην δημόσια έρευνα για την αστική προσβασιμότητα

χανιά-ο-δήμος-κισάμου-καλεί-τους-κατοί-1227665

Ο Δήμος Κισσάμου (Φορέας Εκπόνησης) συμπεριλαμβάνεται στους δήμους της χώρας που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) (Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου, στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021 Α΄129).

Σκοπός του στρατηγικού σχεδίου είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους, χώρους στάθμευσης, γραμμικές διαδρομές και δημόσιες υπηρεσίες.

Οι τεχνικές προδιαγραφές εκπόνησης των Σ.Α.Π. περιγράφονται στο ΦΕΚ 5553/Β/2021. Με το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Κισσάμου» συντάσσεται πρόταση για χάραξη πολιτικής προσβασιμότητας και τη δημιουργία προσβάσιμης διαδρομής προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σε ορίζοντα διετίας.

Η περιοχή παρέμβασης υλοποίησης του Σ.Α.Π. του Δήμου περιλαμβάνει δημόσιες υποδομές (π.χ. χώροι στάθμευσης, περιφερειακά ιατρεία, κτήρια τοπικών κοινοτήτων, σχολεία) στους οικισμούς των δημοτικών κοινοτήτων, αλλά εστιάζει περισσότερο στο κυριότερο αστικό κέντρο του Δήμου, την Κίσσαμο. Ειδικότερα θα πρέπει να εξασφαλιστεί ελεύθερη όδευση πεζών πλάτους τουλάχιστον 1.5 μ., διαβάσεις πεζών, ράμπες κ.α. στην προτεινόμενη διαδρομή που θα περιλαμβάνει τμήματα των ακόλουθων οδών:

⦁ Ηρ. Πολυτεχνείου,

⦁ Ομογενών Αμερικής,

⦁ Λιονάκη,

⦁ Σκαλίδη,

⦁ Συγγελάκη,

⦁ Καρδαντώνη (οδός παράλληλη στο ποτάμι προς Θεοχαράκειο αθλητικό χώρο παραλίας)

⦁ Γεωργιαδάκη,

⦁ Οδός χωρίς όνομα (προς Αννουσάκειο ίδρυμα).

Για την εκπόνηση του Σ.Α.Π., πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική έρευνα κοινής γνώμης με στόχο την καταγραφή των απόψεων τοπικών φορέων και των κατοίκων του Δήμου σχετικά με τις μετακινήσεις τους και τα προβλήματα του δημόσιου χώρου, ώστε οι πολίτες να έχουν ενεργή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Για αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε ανώνυμο ερωτηματολόγιο που μπορεί να απαντηθεί έως και 17/01/2023.

Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και τα προσωπικά δεδομένα που ενδεχομένως προκύψουν, δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους πέραν της παρούσης έρευνας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία Δημάρχου στο email [email protected] και στο τηλέφωνο 2822340200.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ληφθούν υπ’ όψη για τον τελικό σχεδιασμό και την ολοκλήρωση της μελέτης.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί περίπου 8 λεπτά και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.kissamos.gr/news/ErotimatologioSAP.html

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook