Χανιά | Ο δήμαρχος Πλατανιά και οι πρόεδροι σχολικών επιτροπών για την συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία του δήμου

χανιά-ο-δήμαρχος-πλατανιά-και-οι-πρόεδ-1307084

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/ θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και κ. Γιάννης Δαράκης, πραγματοποίησαν συναντήσεις , το προηγούμενο διάστημα, με τον Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπ/σης κ. Εμμανουήλ Τζανάκη και τη Διευθύντρια Α/βάθμιας Εκ/σης κ. Πόπη Ψαρουδάκη, παρουσία Διευθυντών σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά και εκπροσώπων γονέων.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, από την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συμπτύξει τμήματα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα, στα Λύκεια Αλικιανού και Κολυμβαρίου και στα Δημοτικά Κολυμβαρίου και Ταυρωνίτη. Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και οι φορείς της εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, αφού τόνισαν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μειωθούν τα τμήματα που υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, απαίτησαν να μην προχωρήσει η συγχώνευση τμημάτων στις αναφερόμενες σχολικές μονάδες του Δήμου.

Τόσο ο κ. Τζανάκης όσο και η κ. Ψαρουδάκη δεσμεύτηκαν ότι οι προτάσεις τους προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης είναι να μην προχωρήσει η διαδικασία και να παραμείνουν τα τμήματα όπως είχαν δηλωθεί στον αρχικό σχεδιασμό των σχολείων.

Για το Γενικό Λύκειο Βουκολιών όπου υπάρχει πρόβλημα λόγων έλλειψης αιθουσών με κατάλληλη χωριτικότητα, παρότι δεν είχε δηλωθεί παραπάνω τμήμα, ο κ.Τζανάκης δεσμεύτηκε ότι ανάλογα με την πορεία πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες στον νομό, θα προχωρήσει στην ικανοποίηση και του συγκεκριμένου αιτήματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook