Χανιά | Ο Δήμαρχος Κισάμου για την 25η Μαρτίου

χανιά-ο-δήμαρχος-κισάμου-για-την-25η-μαρ-854364

Μήνυμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έστειλε ο Δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης:

«Γιορτάζουμε 200 χρόνια από τον μεγάλο σηκωμό του Γένους. Δυο αιώνες Ελευθερίας μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Περήφανη επέτειος η σημερινή, επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες είναι από καλή γενιά. Ότι αντέχουν, αντιστέκονται, θυμούνται τις δόξες των προγόνων, αντιδρούν στον όποιου μεγέθους κατακτητή, ξεσηκώνονται, νικούν και θριαμβεύουν.

Έτσι διατηρούμε το προνόμιο της παρουσίας μας για χιλιάδες χρόνια στη Μεσόγειο, εδώ, στο σταυροδρόμι των τριών ηπείρων και των κυρίαρχων πολιτισμών και φωτοδοτεί το μέλλον.. Είμαστε εδώ, στην ύστατη πετρογωνιά της Ευρώπης για να διδάσκουμε διαρκώς ότι η μεγαλοσύνη ενός Έθνους δεν μετριέται με το στρέμμα. Μετριέται με τον αγώνα για την Ελευθερία και για την διαφύλαξη της Εθνικής τιμής, με θυσίες και υπακοή σε επιταγές αιώνων.

Ή ταν ή επί τας, Ελευθερία ή θάνατος, Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή. Και η Κίσσαμος, μέτρησε το μπόι της στον εθνικό σηκωμό και δεν βρέθηκε να υπολείπεται ούτε πόντο από τις άλλες περιοχές της χώρας. Εδώ όπως και σε όλη την Κρήτη, οι ξεσηκωμοί και οι επαναστάσεις ενάντια στον βάρβαρο κατακτητή δεν σταμάτησαν ποτέ. Καπετάνιοι και καπετάνισσες Κισσαμίτες έγραψαν με χρυσά γράμματα την συμμετοχή της Επαρχίας στους εθνικούς αγώνες. Μια συμμετοχή που δεν την υπαγόρευε κανείς άλλος παρά μόνο η προσταγή των παππούδων για Ελευθερία.

Αυτή την Ελευθερία ας την αξιοποιήσουμε περήφανοι και ενωμένοι.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook