Χανιά | Ο αστυνομικός – καλλιτέχνης ξαναχτύπησε! Δείτε τον πίνακα που ζωγράφισε για τα Θεοφάνεια

χανιά-ο-αστυνομικός-καλλιτέχνης-ξαν-1160605

Νέα δημιουργία από τον Μαθιό Ιγγλεζάκη, τον Υποδιοικητή του Α.Τ. Πλατανιά που τον Νοέμβριο είχε προκαλέσει εντύπωση με τον πίνακά του όπου ο Άι-Βασίλης δεχόταν… πρόστιμο (Δείτε ΕΔΩ).

Αυτή τη φορά, ο Χανιώτης αστυνομικός, ο οποίος συνεχίζει να αναπτύσσει την καλλιτεχνική του φλέβα, ζωγράφισε έναν εξαιρετικό πίνακα με αφορμή τα Θεοφάνεια. Δείτε πώς περιγράφει ο ίδιος τη δημιουργία του, αλλά και μερικά από τα στάδια που πέρασε ο πίνακας μέχρι να ολοκληρωθεί:

«Το έργο μου «Θεοφάνεια στην Αγία Μαρίνα» είναι μια ελαιογραφία, με κεντρικό πρόσωπο τον αγαπητό ιερέα του χωριού, πατέρα Γεώργιο Περάκη ο οποίος σε ένα ιδιαίτερο συμβολισμό κρατάει στα χέρια του δύο λευκά περιστέρια έτοιμα να τα απελευθερώσει.

Στο φόντο του πίνακα υπάρχει το νησάκι του χωριού της Αγίας Μαρίνας ,τα Θόδωρου ,ενώ στη θάλασσα διακρίνονται τα παιδιά του χωριού που έχουν βουτήξει για να πιάσουν τον σταυρό. Ελπίζω ότι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω του covid 19 και των απαγορεύσεων εξαιτίας αυτού, το έργο μου να μεταφέρει νοερά τους θεατές σε μια από τις ομορφότερες τελετές της Ορθοδοξίας μας ,αυτής του καθαγιασμού των υδάτων. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και Φωτεινά!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook