Χανιά | Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Σούδα

χανιά-ο-αρχηγός-του-γενικού-επιτελείο-1109727

Την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Lieutenant General Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi.

Τον Αρχηγό ΓΕΕΔ των ΗΑΕ υποδέχθηκε τη Δευτέρα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση της ΣΟΥΔΑΣ, όπου έχουν μετασταθμεύσει από την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 προσωπικό και τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk 60 των ΗΑΕ (https://geetha.mil.gr/metastathmeysi-prosopikoy-kai-meson-ton-inomenon-aravikon-emiraton-iae-stin-115-pm-stin-soyda/).

Την Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΕΔ των ΗΑΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδεχόμενος τον ομόλογο του μεταξύ άλλων επεσήμανε την άριστη σχέση των δύο χωρών, την προσωπική επαφή των δύο Αρχηγών, την επικείμενη περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο και τη σημασία της τόσο διμερώς, όσο και για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, τόνισε ότι η ανάπτυξη προσωπικού και μαχητικών των ΗΑΕ στην 115 ΠΜ και οι επαναλαμβανόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνεχίζονται, αφενός κατέδειξαν τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού των εμπλεκομένων, αφετέρου μέσω αυτών πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Για την υλοποίηση της συνεκπαίδευσης εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαφές σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο Χωρών.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook