Χανιά | Ο αγροτικός σύλλογος πρώην δήμου Αρμένων συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

χανιά-ο-αγροτικός-σύλλογος-πρώην-δήμο-1299918

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών,  για μια ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ζητούν σύλλογοι και σωματεία του νομού Χανίων. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, θα συμμετέχει και ο αγροτικός σύλλογος πρώην δήμου Αρμένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Σε συνάντηση του Συλλόγου μας με τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Βάμου, διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και για γραμματειακή υποστήριξη.

Θεωρούμε ότι για μια ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) με ειδικό βάρος στην πρόληψη χρειάζονται πολύ περισσότερα από την υπάρχουσα κατάσταση, με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων και με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα τεχνικά μέσα.

Όσον αφορά το Περιφερειακό Ιατρείο Καλυβών ζητάμε άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες την πλήρη κάλυψή του και όχι όπως τώρα που καλύπτεται με γιατρό μόνο πέντε μέρες το μήνα, σ’ένα κεφαλοχώρι με ακόμη αρκετό τουρισμό.

Σχετικά με τους τέσσερις γιατρούς που προβλέπονται για το Περιφερειακό Ιατρείο Καλυβών, εκ των οποίων οι δύο για να καλύπτουν την ακτοπλοϊα, επισημαίνουμε ότι δεν έχουν ανάγκη οι εφοπλιστές. Να μείνουν και οι τέσσερις γιατροί στη στεριά για τις δικές μας ανάγκες σε ΠΦΥ και ο ακτοπλόος εφοπλιστής να προσλάβει γιατρό σαν μια από τις ειδικότητες του πληρώματος.

Απαιτούμε:

-αύξηση των δαπανών από το κράτος για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών κλπ, -σ’όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, με αξιοπρεπείς μισθούς και ως κίνητρο ανάληψης μιας θέσης

-εξοπλισμό με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook