Χανιά | Ντοκιμαντέρ για την Τουρκοκρατία στην Κρήτη – H εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου | Photos+Video

χανιά-ντοκιμαντέρ-για-την-τουρκοκρατ-1657868

Το πώς ήταν η Κρήτη κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, έμαθαν το απόγευμα του Σαββάτου όσοι βρέθηκν στην επετειακή εκδήλωση της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου η οποία φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή ταινίας τεκμηρίωσης «Η Τουρκοκρατία στην

Κρήτη» από την κινηματογραφική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και

Αποκορώνου και τραγούδια από την Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Επίσης, ακούστηκαν επίκαιροι ύμνοι από την Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, καθώς και αναφορές για την Θεολογία της γιορτής του Ευαγγελισμού.

Ευχές και «χρόνια πολλά» μετέφερε στους Έλληνες ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ Δαμασκηνός ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «χαιρόμαστε ιδιαιτέρως διότι βρισκόμαστε ξανά μετά από δυσκολίες της πανδημίας, ξεκινάμε ξανά τις γιορτές οι οποίες μπορούν να μας δώσουν κάποιες μαρτυρίες και ενθυμίσεις για τα γεγονότα τα οποία γιορτάζουμε: Η ανάσταση του ανθρωπίνου γένους και η ανάσταση της εθνικής παλιγγενεσίας».

Για την ιδέα του ντοκιμαντέρ μίλησε ο θεολόγος και εκπαιδευτικός, Χρήστος Φραδέλλος.

Όπως είπε «είναι ένας ιστορικός περίπατος, εστιάζοντας στο γεγονός της Τουρκοκρατίας(…) μία χαρακτηριστική περίοδος για την Κρήτη που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην ψυχοσύνθεση του λαού μας και στην ιστορική του μνήμη».

Ευχές έστειλε και διευθυντής του γραφείου νεότητος της Μητρόπολης Χανίων,  Πατήρ Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook