Χανιά | «Νοητικές Περιπλανήσεις ΙΙ» – Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Αυγέρου

Όλοι μας μοιραστήκαμε πριν λίγες εβδομάδες το αίσθημα της απώλειας ενός ξεχωριστού ανθρώπου και εμπνευσμένου καλλιτέχνη, του Γιώργου Αυγέρου.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα «συναντηθούμε» ξανά μέσα από τις «περιπλανήσεις» του στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά. Τα έργα είναι η συνέχεια έκθεσης του καταξιωμένου Χανιώτη ζωγράφου που παρουσιάστηκε στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη το 2019, μαζί με νέα έργα αυτής της ενότητας.

Η θεματική των έργων πηγάζει από τα ερεθίσματα μιας εικονικής περιήγησης την οποία ο Γιώργος Αυγέρος επεξεργάζεται, αποτυπώνοντας μνήμες και στιγμές από το παρελθόν. Δημιουργεί έτσι νέες φαντασιακές εικόνες που προκύπτουν από την πρωτότυπη συνύφανση της δορυφορικής τεχνολογίας και τέχνης.

Ο συμβολισμός και η αλληγορία των έργων συνιστούν μια άποψη πάνω σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτισμικά και υπαρξιακά ζητήματα προκαλώντας τον θεατή να επαναπροσδιορίσει την πολυεπίπεδη έννοια της ιστορίας όπως έχει στις ημέρες μας επηρεαστεί από την παγκοσμιοποίηση. Καθένα από τα έργα αποτελεί μια «συνομιλία» μεταξύ παρελθόντος και παρόντος επιτρέποντας την ελεύθερη ενατένιση του μέλλοντος.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από 18.00 έως τις 22.00 στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, Χαριλάου Τρικούπη 12-14 και θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου. Θα είναι επισκέψιμη 11.00 – 13.00 και 18.00 21.00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Νέος Επίσκοπος Κνωσού ο Μεθόδιος Βερνιδάκης
Επόμενο άρθροΠληθωρισμός: Άλμα στο 12% τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ