Χανιά | Νέος διαγωνισμός για την βράβευση Ελαιοτουριστικών δράσεων το 2019 από τον ΣΕΔΗΚ

χανιά-νέος-διαγωνισμός-για-την-βράβευ-900290

Το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ μετά την επιτυχία που είχε η περσινή  βράβευση Ελαιοτουριστικών δράσεων, αποφάσισε να  επαναλάβει  την δράση  αυτή  κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο  2019  επεκτείνοντας την σε όλους τους Δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς που σχετίζονται με την Ελιά και το Ελαιόλαδο. Επομένως Μουσεία Ελιας, Τουριστικά Γραφεία, Ξενοδοχεία, Αγροτοτουριστικές μονάδες, Ταβέρνες ελαιολαδου, Τουριστικά Ελαιοτριβεία, κ.α.  που οι δράσεις τους σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και  την προβολή και  διάθεση του  ελαιολαδου και προϊόντων του στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Κρητης, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βράβευση.

Οι Φορείς και οι επιχειρήσεις που θα βραβευτούν  θα είναι εκείνοι  οι  οποίοι   αναπτύσσουν  σε ικανοποιητικό βαθμό  μια ή περισσότερες από  τις  ακόλουθες δραστηριότητες:

  1. Μεθοδευμένη προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι ( βιβλία, CD, DVD) του ΣΕΔΗΚ για παιδιά η και ενήλικες.
  2. Αποκλειστική χρήση ελαιολαδου σε όλα τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν.
  3. Χρήση νωπού ελαιολάδου σε επώνυμες συσκευασίες μιας χρήσεως ή μη ξαναγεμιζόμενες στα πρωινά, γεύματα ή δείπνα που προσφέρουν.
  4. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου έξτρα παρθένου συσκευασμένου ελαιολάδου .
  5. Έκθεση επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες.
  6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσιών, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ).
  7. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου.

Τα  Βραβεία που θα απονεμηθούν  θα είναι καλαίσθητες πλακέτες με την Χρυσή,  Αργυρή και Χάλκινη  Μινωική Ελιά  και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρου (βλ.φωτο).

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική Επιστημονική επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι  Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών ιδρυμάτων,  η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει τα στοιχεία των Φακέλων  υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.

Η απονομή των Πλακετών των  Βραβείων θα γίνει σε δημόσια  εκδήλωση που θα  λάβει  ευρεία δημοσιότητα και θα  οργανώθεί απο τον ΣΕΔΗΚ , την Περιφέρεια , το ΜΑΙΧ και αλλους φορεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Hμέρας Ελιάς 2019  μεσα στο διάστημα 1 Νοεμβριου εως 15 Δεκεμβριου 2019.

Διευκρινίζεται ότι οι πλακέτες θα απονέμονται  μόνο στους παρόντες εκπροσώπους ή ηγετικά στελέχη  των βραβευόμενων επιχειρήσεων, οι οποίοι και θα πρεπει να  παρουσιάσουν στο κοινό, με φωτο η άλλα μέσα, περιληπτικά τις  σχετικές με την ελιά και το ελαιόλαδο δράσεις που ανέπτυξαν.

Μετά από αυτά προσκαλούνται όλοι οι φορείς και επιχειρήσεις  της Κρήτης (δημόσιοι και ιδιωτικοί) που αναπτύσσουν δράσεις οι οποίες  σχετίζονται με την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία της ελιάς και με την υγιεινή αξία  του ελαιολάδου που  ενδιαφέρονται  για τις βραβεύσεις αυτές  να  ενεργήσουν τα εξης

(α) Υποβολή    «Δήλωσης » στην  οποια θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους  το αργότερο μέχρι 5 Αύγουστου  2019 στον ΣΕΔΗΚ  τηλεφωνικά  στο 28210 50800, ή ηλεκτρονικά  στο e-mail [email protected]. Σε αυτή θα αναφέρονται  το είδος και η   ονομασία  της επιχείρησης, το όνομα του ιδιοκτήτη η Δ/ντή, η  ταχ/κη  και ηλεκτρονική δ/νση και  τα τηλεφωνά  της επιχείρησης, καθώς και όνομα τηλέφωνο  πρόσωπου  επαφής  κλπ.

(β) Υποβολή «Εκθεσης»  μεχρι  10 Οκτωβριου 2019, για τις ελαιοτουριστικες  δρασεις που θα  πραγματοποιησουν  το 2019  σύμφωνα με σχέδιο που θα  αποσταλεί σε οσους υποβαλλουν δηλωση ενδιαφεροντος.

Διευκρινήσεις – Πληροφορίες :  Νικ. Μιχελάκης, Αλκης Μπακαρός  τηλ 28210 50800

Ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην  πρόσκληση μας  και ότι σύντομα θα έχουμε  την εκδήλωση ενδιαφέροντος σας, σας ευχαριστούμε από πρώτα.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook