Χανιά | Νέο φανάρι στην Ακρωτηρίου: «Αν χρειαστεί αλλαγή στους χρόνους, θα γίνει» | Video

χανιά-νέο-φανάρι-στην-ακρωτηρίου-αν-1380853
Φωτό αρχείου

Σε λειτουργία από την περασμένη Δευτέρα έχει τεθεί ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση των οδών Κ. Μητσοτάκη (πρώην Ακρωτηρίου) και το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μιχάλης Καλογριδάκης βρέθηκαν στο σημείο για την επίσημη, πλέον, έναρξη λειτουργίας του.

«Αποκαθίσταται η ασφάλεια και η πρόσβαση, εξασφαλίζεται η διάβαση των πεζών ενώ έγινε και μια αποκατάσταση της πλακόστρωσης στο άγαλμα του Ηλιάκη», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης. «Θα συνεχίσουμε και ο σχεδιασμός μας είναι να περάσουμε από την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην κατασκευή κυκλικών κόμβων που λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια».

Ο κ. Καλογριδάκης ρωτήθηκε αν η ρύθμιση του φαναριού είναι η οριστική, καθώς υπάρχουν παράπονα οδηγών πως τις ώρες αιχμής στην Κ. Μητσοτάκη σχηματίζονται μεγάλες ουρές:

«Παρακολουθούμε τα φανάρια αυτή την εβδομάδα και αν χρειαστεί να γίνει κάποια αλλαγή στους χρόνους, θα την κάνουμε. Όλο το έργο έγινε από τις υπηρεσίες του δήμου Χανίων με αυτεπιστασία. Έχουμε εντοπίσει σημεία όπου τα προηγούμενα χρόνια ήταν επικίνδυνα για ατυχήματα και με παρεμβάσεις όπως φωτεινοί σηματοδότες, μάτια γάτας, διαβάσεις, προσπαθούμε να έχουμε περισσότερη ασφάλεια για πεζούς και οχήματα».

zarpanews.gr

12 thoughts on “Χανιά | Νέο φανάρι στην Ακρωτηρίου: «Αν χρειαστεί αλλαγή στους χρόνους, θα γίνει» | Video

  1. καλα δεν ειναι γελοιο κοτζαμ δημαρχος να πηγαινεις σε ενα σημειο και να καλεις τα καναλια μονο και μονο επειδη μπηκε ενα φαναρι; Προχθες να βγαινει αρθρο για τις διαγραμμισεις;
    Δηλαδη τα αυτονοητα εργα σε καθε αλλη πολη, μην πω για την Ευρωπη γιατι τα κανετε λες και χτισατε καμια ή κανα μνημειο αψιδα!
    Ελεος Δημαρχε! Εισαι νεος ανθρωπος και αυτες τις χαζομαρες και τις φανφαρες που εκαναν οι παλιοι καλο ειναι να τις κοψεις!

  2. Ωραία τα φανάρια….άλλα όταν κατεβαίνεις από το Ακρωτήρι το φανάρι δεν φαίνεται επιδή το κρυβει το δέντρο….θέλει κόψιμο το δέντρο….φτιάξτε τους δρόμος

  3. Όταν σε όλες τις προηγμένες πόλεις του κόσμου γίνονται προσπάθειες ώστε να περιοριστούν οι φωτεινοί σηματοδότες (κυκλικές πλατείες ράουντ-αμπάουτ, φανοί προειδοποίησης κτλ) στα Χανιά τοποθετούνται συνεχώς νέοι… Σε κάθε διασταύρωση κι ένα φανάρι…
    Συγχαρητήρια…

    1. οντώς σε εκείνο το σημείο θα μπορούσε ενα μπει ενα ράουντ-αμπάουτ ,
      εκανα και ένα σχολιο για το υψος της ακρωτηριου στο super market χαλκιαδάκη οπου είναι επικινδυνο το σήμείο για τροχαία – μηχανάκια / πεζούς εχω τύχη σε πολλα περιστατικά και εκει δεν ειναι μονο υλικές ζημίες , κατι πρέπει να γίνει και εκεί , εστω καποιο μέτρο ώστε να κόβουν ταχύτητα τα αυτοκίνητα – μηχανάκια , επειδη ειναι ευθεία αναπτύσουν ταχύτητα ενω θελει πολυ προσοχή

  4. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙ.
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ…..
    ΚΑΙ ΟΚ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΦΑΝΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΚΑ?
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΧΑΖΕΥΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

  5. Μπορούν να βάλουν κάμερες στα φανάρια και αναλόγως την κίνηση κατά την διάρκεια της ημέρας να ανάβουν τα φανάρια και να ρυθμίζουν την Κυκλοφορία και να μην παρουσιάζετε το φαινόμενο neck of bottle..
    Αλλά πιστεύω καλύτερα θα ηταν το ROYND ABOUT κυκλικός κόμβος…

  6. Ο χώρος υπήρχε να φτιαχτεί δεν υπήρχε καμία δικαιολογία. Στον δρόμο- καρμανιόλα την Ακρωτηρίου μόνο κυκλικοί κόμβοι μπορούν να μειώσουν τα θανατηφόρα τροχαία! Και δεν χρειάζετε να πάτε μακριά. Στο ίδιο 150 χιλιόμετρα ανατολικά στο Ηράκλειο έχουν καταργήσει σχεδόν όλα τα φανάρια με κυκλικούς. Χαρακτηριστικός ο κόμβος της Όασης, παραδειγματικά φτιαγμένος. Γιατί άραγε στα Χανιά οι πάσης φύσεως αρμόδιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα θεαματικά ωφέλη των κυκλικών κόμβων?
    ΄Με τα φανάρια οι ουρές το καλοκαίρι θα φτάνουν μέχρι το Πολυκλαδικό….

  7. Σε πολλά φανάρια πρέπει να αλλάξουν τους…χρόνους.Στην οδό Νικηφ.Φωκά π.χ.το πράσινο διαρκεί γιά να φύγουν μόνο 3 αυτ/τα!Και αυτά,μόνον αν ο πρώτος φύγει σαν τον…Χάμιλτον!Στο φανάρι στην Ελ.Βενιζέλου αριστερά γιά την οδό Δασκαλογιάννη,ο…δεύτερος οδηγός στρίβει με πορτοκαλί!Έξω από την Alpha bank,το πράσινο γιά τους πεζούς δεν ανάβει ποτέ!

    1. Η οδός Ελ. Βενιζέλου θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση το κέντρο ως μέρος της ΣΒΑΚ. Μετά την μονοδρόμηση άνετα θα μπορούσε να φτιαχτεί κυκλικός κόμβος στην συμβολή των οδών Βενιζέλου, Δασκαλογιάννη, Φωκά και Αρχοντάκη. Συνεχής ροή των αυτοκινήτων με ασφάλεια χωρίς ατελείωτες ουρές που προκαλεί το φανάρι έξω από το ωδείο, το οποίο είναι κακώς ρυθμισμένο. Με τις μονοδρομήσεις και τους κυκλικούς κόμβους θα βελτιωθεί θεαματικά η κυκλοφορία. Αντίστοιχα roundabout μπορούν να μπουν και στον Κατσαμπά και στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βενιζέλου ( θερινό Αττικόν). Εκεί ειδικά οι ουρές είναι ατελείωτες και μπλοκάρουν και όλη την διασταύρωση της Χονολουλού! Πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις και μονοδρομήσεις γιατί διαφορετικά το καλοκαίρι το μποτιλιάρισμα θα είναι εφιαλτικό! Και δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Το Ηράκλειο έχει αντικαταστήσει σχεδόν όλα τα φανάρια με κυκλικούς. Χαρακτηριστικός ο κυκλικός της Όασης. Και στα Χανιά γίνεται αρκεί να υπάρχει θέληση

  8. Παρακαλω δειτε και την διασταυρωση στο υψος του supermarket χαλκιαδακη στην ακρωτηριου ( Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ) – Εργ.Κατοικίες
    στο συγκερκριμενο σημείο πριν δυο χρονια υπηρχε νεκρος απο τροχαίο και καθε τοσο ειδικα το καλοκαιρι πεταγομαστε εξω απο το σπτι λογω τροχαίων στο σημειο αυτό υπαρχει το super market , στάση λεωφορείου και διαστάυρωη .
    Δεν υπάρχει καλη ορατοτητα και δεν ξέρεις απο που θα σου «ερθει» , πχ οταν το λεωορείο σταματατάει ( το πρωί έχει καισχολικά )
    στην στάση γίνοτναι προσπεράσεις την ωρα που πεζοι περνανε τον δρόμο αυτοκίνητα στρίβουν στην διστάυρωση ,
    επίσης επείδη ειναι ευθεία καποιοι αναπτυσουν και ταχύτητα
    Καλο ειναι να μπει ενα φάναρι έστω για πεζους εκει .
    ειναι θέμα χρόνο για το επόμενο σοβαρό τροχαίο η και νεκρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook