Χανιά | Νέο δίκτυο άδρευσης στον Δυτικό Αποκόρωνα – Στοχεύει στην προστασία των καλλιεργειών αβοκάντο

χανιά-νέο-δίκτυο-άδρευσης-στον-δυτικό-587026

Στη σημερινή (21/12/2021) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ. Α.Ε. εγκρίθηκαν ομόφωνα τα τεύχη και η έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου : «ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΩΝΗΣ Ι – ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ», προϋπολογισμού 202.000 €.

Επισημαίνεται ότι το έργο μελετήθηκε, από τον Δήμο Αποκορώνου, χωρίς να έχει θεσμική υποχρέωση για αυτό, με μέριμνα του Δημάρχου, έπειτα από συνεχή δίκαια αιτήματα των παραγωγών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι: “δεν κρύβουμε την ικανοποίησή μας για την παραπάνω εξέλιξη, αφού με την κατασκευή του έργου γίνεται πραγματικότητα η διακοπή τροφοδοσίας των δικτύων της περιοχής Δυτικού Αποκόρωνα, από τη δεξαμενή Μεγάλων Χωραφίων, με ακατάλληλα για την καλλιέργεια αβοκάντο νερά των πηγών Ζούρμπου.

Το σημαντικό αυτό έργο θα έχει προφανές όφελος για τους παραγωγούς της περιοχής, λόγω της προστασίας των καλλιεργειών τους από την ξήρανση αλλά και της δυνατότητας στρεμματικής επέκτασης της πολύ προσοδοφόρας καλλιέργειας αβοκάντο.”

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ευχαριστεί τον Ο.Α.Κ., για την αμέριστη συμβολή του και την άριστη συνεργασία, όχι μόνο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αλλά και διαχρονικά σε θέματα του Δήμου Αποκορώνου και να διαβεβαιώνει τους συνδημότες του ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα το αναπτυξιακό έργο στον Δήμο, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της ευημερίας των δημοτών, σύμφωνα άλλωστε με τις εκλογικές εντολές που του έχουν δώσει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook