Χανιά | Νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τον τουρισμό και τον πολιτισμό

χανιά-νέες-ψηφιακές-υπηρεσίες-για-τον-790738

Με θετική αξιολόγηση εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 δύο προτάσεις, που υποβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τη Δ/νση Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων για τους τομείς Τουρισμού – Πολιτισμού στο πλαίσιο Β.Α.Α. Χανίων, συνολικού προϋπολογισμού 274 χιλ.€.

Στο πλαίσιο της πρώτης πρότασης με τίτλο: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων, κα. Τσιτσιρίδη Ελπίδα «βασικός στόχος μας είναι η ενιαία κι ολοκληρωμένη προβολή και διαχείριση πολιτιστικών χώρων και δράσεων του Δήμου μας, σε ελληνικά και αγγλικά, μέσω μιας νέας συγκεντρωτικής διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία θα περιέχει το σύνολο της διαθέσιμης πληροφορίας, σχετικά με τους δημοτικούς αρχικά χώρους πολιτισμού αλλά και τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο Δήμο, με την ευχέρεια πλέον αυτές να μπορούν και να καλυφθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου (Live Streaming)».

Ταυτόχρονα, μέσω του προγράμματος θα δοθεί νέα ώθηση στην εκπαιδευτική διάσταση των πολιτιστικών χώρων του Δήμου, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη, μέσω ψηφιακής προβολής της μόνιμης συλλογής της και διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών, που προβλέπεται

να αναπτυχθούν.

Η δεύτερη πρόταση, με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ», έχει ως αντικείμενο τη διαδραστική εικονική περιήγηση (Interactive Virtual Tour) σε μνημεία και στην ιστορία της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Επίσης, στην πρόταση περιλαμβάνονται και καινοτόμες τεχνολογίες προβολής χαρτογράφησης (Projection Mapping), που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μνημείων – κτηρίων, μετατρέποντας κοινά αντικείμενα (τοίχους,

κατασκευές, κτλ.) σε «οθόνες».

Η κα. Τσιτσιρίδη συμπλήρωσε ότι “η ποιοτική προβολή του πολιτιστικού πλούτου του Χανίων και ο κατακερματισμός και ο θόρυβος, που περιλαμβάνει μέχρι τώρα η πληροφορία είναι μια ανάγκη, που γρήγορα εντοπίσαμε και με την ευκαιρία του προγράμματος προσπαθήσαμε να καλύψουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη διάσπαρτη πληροφόρηση αναφορικά με την πολιτιστική μας δραστηριότητα, ώστε οι Χανιώτες αλλά πλέον και οι αγγλόφωνοι επισκέπτες μας να μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία, που επιθυμούν”.

Οι προτάσεις αυτές σημειώνεται ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α) του Δήμου Χανίων «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου των Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής (ReCODE)» στον Άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Κρήτης» του Ε.Π Κρήτη και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Β.Α.Α, έχει ήδη ενταχθεί και το έργο της «Αποκατάστασης Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook