Χανιά | Νέες πινακίδες τοποθετήθηκαν στην πόλη – Στυλ και πληροφόρηση μαζί | Photos

χανιά-νέες-πινακίδες-τοποθετήθηκαν-σ-1698995

Είκοσι νέοι, κατευθυντήριοι ιστοί με πινακίδες που αποτυπώνουν την απόσταση και τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε κάθε προορισμό, τοποθετούνται από τον Δήμο Χανίων αυτό το διάστημα, σε κεντρικά – κομβικά σημεία της πόλης των Χανίων.

Οι νέοι ιστοί που έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του περαστικού, καθώς περιλαμβάνουν από έξι (6) κατευθυντικές πινακίδες έκαστος, αναγράφουν το όνομα του σημείου ενδιαφέροντος στα ελληνικά και τα αγγλικά, και παρέχουν στον πεζό την πληροφορία του χρόνου σε βάδην και της απόστασης σε χιλιόμετρα, από το σημείο της πινακίδας έως τον επιθυμητό προορισμό.

Η τοποθέτηση των πινακίδων έγινε με μεριμνά των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα του Γραφείου Παλιάς Πόλης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού & Πληροφορικής και του Τμήματος Τουρισμού, ενώ το έργο έχει ως σκοπό να προβάλει και να ενισχύσει την επισκεψιμότητα αξιόλογων σημείων ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη των Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δήλωσή του για την τοποθέτηση των σημάνσεων, ανέφερε εκτός των άλλων: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί οι νέες πινακίδες αποτελούν μια ακόμα πινελιά που θα αναδείξουν αξιόλογα σημεία που προσφέρουν τα Χανιά, δίνοντας και ένα ακόμα κίνητρο για περπάτημα και περιήγηση στις όμορφες διαδρομές της πόλης μας».

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν επίσης και ειδικές πινακίδες σε κάθε ένα σημείο ενδιαφέροντος, με σύντομη περιγραφή του σε ελληνικά και αγγλικά, καθώς και πινακίδες που προβάλλουν την κάθε θεματική διαδρομή, αλλά και το συνολικό δίκτυο των διαδρομών μέσα στον αστικό ιστό και την παλιά πόλη.

Τέλος, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μέρος του συνολικού έργου που εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, με τίτλο: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής» (Revitalizing the Core for Development – RECODE) και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΠ Κρήτη 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού, 154.960,90 ευρώ.zarpanews.gr

 

4 thoughts on “Χανιά | Νέες πινακίδες τοποθετήθηκαν στην πόλη – Στυλ και πληροφόρηση μαζί | Photos

  1. Αυτό το:»Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και περήφανοι…»,δείχνει ξεκάθαρα το όραμα που έχουν κάποιοι στον Δήμο γιά την πόλη και το τί θα πρέπει να περιμένουμε από αυτούς!
    Υ.Γ.καλώς έβαλαν αυτές τις πινακίδες,βοηθούν τους επισκέπτες.

  2. και ωραίες, και στυλάτες, και χρήσιμες
    αλλά πχ στην Κυδωνίας στη Γεφυροπλάστιγγα, μισό μέτρο δίπλα είναι άλλος ένας νέος στύλος φωτισμού…
    γιατί να μην είναι οι πινακίδες στον ίδιο στύλο;

    παρά στύλος εδώ, στύλος εκεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook