Χανιά | Νέες μέθοδοι καθαρισμού στον Αποκόρωνα – Έκαψαν σκουπίδια σε ιδιόκτητο χωράφι, «σκούπισαν» περίφραξη | Photos

χανιά-νέες-μέθοδοι-καθαρισμού-στον-απ-1611709

Δύο απίθανα περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα για τις υπηρεσίες καθαριότητας στον δήμο Αποκορώνου περιγράφουν δύο κάτοικοι του οικισμού Κάστελλος (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr).

Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν από έναν χρόνο άγνωστοι είχαν πετάξει μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών στο πλάι του αγροτικού δρόμου που είναι παράλληλος στον δρόμο Δράμια-Κάστελλος. Ωστόσο μεγάλο μέρος των σκουπιδιών κατέληξε στο χωράφι κατοίκου της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ζήτησε τα σκουπίδια να απομακρυνθούν από την ιδιοκτησία του και αφού πρώτα χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν έναν χρόνο, τον Οκτώβριο η επιθυμία του έγινε πράξη. Αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τον τρόπο…

Ο τρόπος ήταν απλός: όπως τόνισε ο καταγγέλλων στο zarpanews.gr, συνεργείο έφτασε στο σημείο και… έβαλε φωτιά στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα αυτά να γίνουν στάχτη, αλλά να προκληθεί και ζημιά, ευτυχώς ελαφρά, σε δύο ελιές που βρίσκονταν δίπλα. Πέρα από το ότι δεν είναι δυνατόν να βάζει κανείς φωτιά σε ξένα χωράφια, τον Οκτώβριο ήταν σε ισχύ και η αντιπυρική περίοδος. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες.

Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια άλλου χωραφιού στον Κάστελλο, κατήγγειλε ότι συνεργείο καθάριζε από μπάζα και ίσιωνε τον δρόμο που οδηγεί προς τη Φυλακή, το έκανε με τέτοιο τρόπο που γκρέμισε το προστατευτικό πλέγμα που είχε τοποθετήσει η ίδια στην περιουσία της. Ο «καθαρισμός» αυτός πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Γεννάται το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να παρέχονται τέτοιες «υπηρεσίες» καθαριότητας, που προκαλούν κυριολεκτικά οικονομική ζημιά στους κατοίκους και θέτουν σε κίνδυνο, όπως στην περίπτωση της φωτιάς, την περιουσία τους.

Δείτε εικόνες από τα καμένα και την περίφραξη::zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Νέες μέθοδοι καθαρισμού στον Αποκόρωνα – Έκαψαν σκουπίδια σε ιδιόκτητο χωράφι, «σκούπισαν» περίφραξη | Photos

  1. Ειναι πολυ απλο : οι εργασιες καθαρισμου ΔΕΝ εγιναν απο συνεργεια του Δήμου, αλλα, απο ιδιωτη , με αμεση αναθεση , ο οποιος με τη σειρα του απλα επεδειξε τους παραπανω τοπους που εχρηζαν καθαρισμου σε εργατες διαφορων φυλών οι οποιοι ότι εχουν μαθει να κανουν στις χωρες τους αυτό ακριβως κανουν κι εδω !!

  2. Δυστυχώς οι καθαρισμοί σε αγροτικές περιοχές,η ορθή διαχείρηση των πάσης φύσεως απορριμμάτων,ηπυροπροστασία και η πρόληψη από πυρκαγιές,αλλά και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα πολλών δήμων στην Κρήτη.΄΄Εμείς εδώ είμαστε ένας τουριστικός δήμος΄΄,έχει πει πρόσφατα ένας ΄’σοφός΄΄ δήμαρχος στην Ανατολική Κρήτη…Με την ύπαιθρο θα ασχολούμαστε τώρα…ΚΑΗΜΕΝΕ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ,ΚΑΗΜΈΝΗ ΚΡΗΤΗ,ποιοί σε κυβερνούνε…

  3. Στη δική μου περίπτωση, κάποιος (άγνωστο ποιος) έριξε 3 φορτηγά με μπάζια σε ιδιωτικό πλάτωμα που οδηγεί σε δρόμο από τον οποίο μπαίνω στην περιουσία μου.
    Κανείς δεν είδε, κανείς δεν ξέρει, και ο Δημος δεν κάνει τίποτα γιατί δεν είναι δικός του ο δρόμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook