Χανιά | Νέα τροπή στο ναυάγιο του Manassa Rose: Με βαρύ κατηγορητήριο στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες ναυτικοί

χανιά-νέα-τροπή-στο-ναυάγιο-του-manassa-rose-με-β-1367493

Ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του πληρώματος του Manassa Rose που ναυάγησε και κόπηκε στα δύο, στα αβαθή της Κισσάμου ΕΔΩ την περασμένη Τρίτη. Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr οι δύο ναυτικοί, κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου, θαλάσσια ρύπανση, έκθεση του πληρώματος σε κίνδυνο ενώ στην δικογραφία έχει προστεθεί και η παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων καθώς σε έρευνα των λιμενικών Αρχών μέσα στο πλοίο, βρέθηκαν κούτες με τσιγάρα άνευ τελωνειακών δασμών.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τους ναυαγούς νοσηλεύονται με πνευμονία στο γενικό νοσοκομείο Χανίων ενώ σε περίπτωση που η υγεία τους δεν βελτιωθεί και τους προκληθεί μόνιμη βλάβη, πιθανόν η κατηγορία σε βάρος των δύο συλληφθέντων να μετατραπεί σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» σε βαθμό κακουργήματος.

Σε ό,τι αφορά τη θαλάσσια ρύπανση, ευτυχώς φαίνεται ότι ο κίνδυνος εξαλείφεται μετά την συντονισμένη δράση λιμενικού για την άμεση τοποθέτηση του απορροφητικού φράγματος και με την εμπλοκή εξειδικευμένης εταιρείας που προχώρησε σε άντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του φορτηγού πλοίου (ΕΔΩ).

Πάντως, οι αρχές σε συνεργασία με τον Δήμο Κισσάμου και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρακολουθούν το φαινόμενο με ιδιαίτερη προσοχή καθώς πρόκειται για ένα θαλάσσιο οικοσύστημα υψηλής προστασίας.

Άγνωστο παραμένει το εάν η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το περιστατικό κάτι που θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες μέρες, καθώς θα πρέπει να μεριμνήσει για την ανέλκυση του πλοίου. 

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισουράτα της Λιβύης ενώ το ταξίδι του σταμάτησε το πρωί της Τρίτης, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσάραξε στον κόλπο της Κισσάμου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook