Χανιά | Νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας – Το μήνυμα των ανθρώπων του πολιτισμού στο Υπουργείο | Photos

χανιά-νέα-κινητοποίηση-διαμαρτυρίας-1191326

Νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας που περιελάμβανε και καλλιτεχνικό δρώμενο σημειώθηκε το μεσημέρι από το παράρτημα Χανίων του «Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου».

Η δράση- διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων με αφορμή τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες εξαιτίας της πανδημίας, καθώς μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον πολιτισμό έχει μείνει εκτός στήριξης από το κράτος και πως πολλοί από αυτούς δεν έχουν κανένα εισόδημα πια.

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Χανίων του παραρτήματος Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Χριστόφορος Φλυτζάνης το υπουργείο Πολιτισμού υπολογίζει ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού στη χώρα είναι γύρω στις 130.000. Πέρσι  τον Απρίλιο και τον Μάιο είχαν πάρει αποζημίωση οι 50.000. Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ο αριθμός αυτός έπεσε και έφτασε τις 16.000 και τον Δεκέμβριο 35.000 περίπου. Και οι αποζημιώσεις αυτές μπαίνουν ανά δίμηνο. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία δεν είχε ούτε αυτά τα 534 ευρώ. Οι περισσότεροι δουλεύουν και σε μια δεύτερη δουλειά. Τώρα όμως πολλοί θα αναγκαστούν να αλλάξουν δουλειά τελείως.”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook