Χανιά | Νέα διαμαρτυρία κατοίκων Σταυρού για το αντλιοστάσιο στην παραλία

χανιά-νέα-διαμαρτυρία-κατοίκων-σταυρ-1514282

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν κάτοικοι του Σταυρού για τη δημιουργία αντλιοστασίου στην παραλία «Παχιά Άμμος».

Αναφέρουν:

«Όταν ‘’Ο κηπουρος’’ κοβει δενδρα και φυτευει αντλιοστασια στις παραλιες caretta – caretta.

Φαινομενο Αλαζονειας ? τείνει να λάβει η παράνομη χωρόθετηση του αντλιοστασίου λυμάτων στον Σταυρό Ακρωτηρίου.

Ανύπαρκτες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΜΠΕ) , μελέτες γραμμένες στο πόδι χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ, αφού ξεκίνησαν σχεδόν πριν 15 χρονια, εγκρίσεις επιπόλαιες από φορείς , δημοτικούς συμβούλους κλπ χωρίς να έχουν διαβάσει ένα κειμενο 500 σελίδων όπως είχαν θεσμική υποχρέωση και ευθύνη που αφορά την μητέρα των περιβαλλοντικών μελετών την περιβόητη και εξαφανισμένη ΜΠΕ από όλα τα δημοσια αρχεία.

Ηρθαμε χθες σε επικοινωνία με την προισταμένη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Χανίων που ομολογουμένως εισπράξαμε αρκετά θετική ανταπόκριση, όπου διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι σε όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί δεν έχει μελετηθει η ΜΠΕ αφου δεν υπάρχει.

Οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις θεωρούμε ότι είναι παράνομες , καταχρηστικές, επικίνδυνες για το περιβάλλον και την περιβαλλοντική ευημερία των κάτοικων που τους επηρεάζουν. Μένει να αποδειχθεί στα ελληνικά δικαστήρια και όχι μόνο.

Αγαπητέ Δήμαρχε κ Σημανδηρακη χθες μας φέρατε τις μπουλντόζες και αστυνομική δύναμη πέντε περιπολικών με είκοσι αστυνομικούς και αξιωματούχους για μια συντονιστική ομάδα 5 ανθρώπων της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σταυρού που συνεδρίαζε επάνω στο επίμαχο σημείο , ήρθαν μηχανικοί και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΕΥΑΧ με επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή όπως ενημερωθήκαμε, ζητήσαμε την πολεοδομική άδεια του έργου άφαντη και αυτή όπως η ΜΠΕ, αλλά και αλλά σημαντικά έγγραφα.

Εχει δημιουργηθεί τοσο μεγάλος θόρυβος στα ΜΜΕ και εσείς στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, σίγουρα όχι για εμάς , την ύστατη στιγμή σας καλούμε σε διάλογο γιατί έχετε προφανώς μπερδέψει την σύγκλιση που τοσο πολύ φροντίζετε να διαφημίζετε στα Δημοτικά Συμβούλια με το σύγκλινο. Επίσης να ενημερώσετε τον υπουργό τουρισμού κο Κικιλια για τους τουρίστες, Digital Nomads κλπ που σκέφτονται να αλλάξουν τουριστικό προορισμό το 2023, ήδη ενημερώνουν τις χώρες τους.

Αγαπητή κα Χατζηδάκη πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ, ως νηπιαγωγός που είστε, τι θα πείτε στα χανιωτακια του παρόντος αλλά και του μέλλοντος,, να βλέπουν τους νεοσσούς χελωνάκια στα αντλιοστάσια λυματων ? που εχουν εξελιχθεί σε επιδημία των παραλιών, ήρθατε χθες με τους συνεργάτες σας στην παραλία για να μας συλλάβετε? δεν σας κάναμε το χατίρι , ίσως μια άλλη μέρα γιατί υπήρχαν και ηλικιωμένοι κάτοικοι που έκλαιγαν γιατί τους κόψατε το νερό λόγω «έργων » χωρις καμια προειδοποίηση και ίχνος σεβασμού.

Ήδη ενημερώνουμε Ευρωπαϊκή Ένωση, Το Φανάρι , την Αγια Τριάδα λόγω ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περιοχή, ιδιοκτήτες ακίνητων, επιχειρηματίες που φαίνεται να εχουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθησία από εσάς τους περιβαλλοντικά απολιθωμένους , επίσης υπουργείο περιβάλλοντος , τουρισμού , κλπ ώστε να ελεγχθεί ο φάκελος Αποχετευτικό έργο Ακρωτηριου –Χανιά από ελεγκτές επιθεωρητές για την νομιμότητα αλλά και περιβαλλοντική ορθότητα χωροθετήσεων.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΣΟΝΤΟΣ ΑΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΧΕΙΑ ΑΜΜΟΣ CARETTA – CARETTA ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ KAI ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook