Χανιά | Νέα αναβολή στη δίκη για το σκάφος με τα όπλα και τις σφαίρες στην Παλαιόχωρα

χανιά-νέα-αναβολή-στη-δίκη-για-το-σκάφ-1069122

Την αναβολή της εκδίκασης για την υπόθεση με το πλοίο στην Παλαιόχωρα, που βρέθηκε με λαθραία όπλα, ψάρια και καπνό (δείτε εδώ), αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές.

Η μεριά των κατηγορούμενων κατέθεσε αίτημα αναβολής, προφασιζόμενοι ασθένεια ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ αιτήθηκε και πραγματογνωμοσύνη για τη λειτουργικότητα των όπλων και των φυσιγγίων που βρέθηκαν στο σκάφος και έχουν κατασχεθεί από το Λιμενικό.

Εντέλει, αποφασίστηκε αναβολή της δίκης και η εκδίκαση ορίστηκε σε τακτική δικάσιμο για τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση εμπλέκονται έξι Έλληνες ηλικίας 61, 58, 45, 52, 45 και 57 και ένας 66χρονος Ισπανός και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με: κατοχή καπνικών προϊόντων άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατοχή όπλων, κατοχή πυρομαχικών και λαθρεμπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η παρέα ερχόταν στην Κρήτη από τη Λιβύη, ενώ τα πολλά κιλά ψάρια που εντοπίστηκαν στο σκάφος τους φέρονται να είναι δώρα.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια εταιρία του σκάφους που έχει κατασχεθεί από τις λιμενικές αρχές, έχει καταθέσει αίτημα να το ανακτήσει εκ νέου, προσκομίζοντας στοιχεία που τεκμηριώνουν το αίτημά τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook